Înmatriculările Dacia au crescut cu 6% în Europa, după primele 6 luni

de Tiberiu Safta
Marti, 12.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celui mai recent raport oficial, înmatriculările Dacia au crescut cu aproape 6% la nivel european, în prima jumătate a lui 2022. Astfel, constructorul român a înmatriculat peste 277.000 de mașini și este singura marcă din primii 20 care a înregistrat creșteri în această perioadă.

Dacia continuă să crească pe piața europeană și reușește să-și mențină o traiectorie pozitivă cu privire la numărul de înmatriculări. Conform celui mai nou raport al constructorului de la Mioveni, au fost înmatriculate 277.885 de exemplare Dacia la nivel european, în perioada ianuarie-iunie 2022. Asta reprezintă o creștere de 5.9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De altfel, Dacia este singura marcă din primii 20 care a înregistrat creșteri la acest capitol. Cota de piață a constructorului român a crescut cu 0.8% și a ajuns la 3.9%. Asta în ciuda faptului că piața europeană a suferit o scădere de 14.6% în această perioadă.

Așa cum era de așteptat, cel mai bine vândut model a fost Sandero, cu 112.000 de exemplare și o creștere de 1.8% față de aceeași perioadă din 2021. Urmează Dacia Duster, cu 99.000 de unități înmatriculate și o creștere de 5.5%. Noul Jogger a fost înmatriculat în 21.700 de exemplare, iar electricul Spring în 20.000 de bucăți.

În ceea ce privește vânzarea cu amănuntul, Dacia a fost a treia cea mai bine vândută marcă în Europa, iar Sandero a fost, din nou, pe primul loc. Rezultatele sunt remarcabile având în vedere că 76% dintre cei care au cumpărat Dacia sunt clienți noi, care au deținut alte mărci anterior. De asemenea, 64% dintre cei care și-au luat Dacia au rămas fideli mărcii.

Noul Jogger a primit 50.000 de comenzi în această perioadă, iar Spring a înregistrat 30.000 de comenzi.

În România au fost înmatriculate 16.382 de exemplare Dacia în această perioadă, o creștere de 34% față de anul trecut. Cel mai bine vândut model a fost Logan, cu 5611 exemplare, urmat de Duster (3892 de mașini), Sandero (2894 de unități), Spring (2385 de exemplare) și Jogger (917 unități).

Dacia Spring este, de asemenea, lider la categoria mașinilor electrice vândute în România. Noul model electric reprezintă peste 50% din vânzările de mașini electrice din această perioadă în țara noastră.

via Economica

Comentarii (7)

  • Criză economică, crește prețul la carburanți, este normal ca lumea să se îndrepte spre low cost, motoare mici, mașini cu performanțe decente. Se cheamă pragmatism. Noi, încă suntem la capitolul "rupere-n figuri".
    9 11
  • Spring este cel mai slab model sub sigla Dacia, din era Renault, din orice punct de vedere.
    5 7
  • Dacia a vândut cu 27k mai multe mașini, în timp ce Renault a scăzut la vânzări cu 43k mașini.

    La Stellantis rezistă DS-ul, la VW, Porsche, Kia și Hyundai câștigă semnificativ, Toyota și Mitsubishi sunt tot pe acolo, iar în rest bate vântul.
    6 3
  • inexorabil
    @ds, dacă nu ţi se pare un efort (intelectual) prea mare, eşti amabil să ne explici şi DE CE a apărut criza (nu-i nimeni atât de inconştient, încât s-o conteste), nu doar s-o menţionezi şi atât?! Dar rugămintea mea este să nu-ţi sprijini argumentaţia pe cei doi piloni deja putrezi, recte “pandemia” şi “războiul”.
    7 8
  • @inexorabil
    Pas!
    De ce aș pierde timpul intr-o discuție sterilă? Să-ți explic ce? Pot să vin eu cu mama argumentelor, dacă ești setat pe oculta mondială, e clar. Cred că ai mai mult de 18 ani și ai capacitatea intelectuală de a-ți explica și forma convingeri singur despre fenomene economice, politice sau sociale. Ai biblioteci, presă, internet. Așa că spor la lucru!

    P.S. ...totuși, este un site cu și despre mașini. Dacă ar fi fost vorba despre o discuție tehnică, da.
    3 4
  • @ds totusi,stirea in esenta nu este despre masini chiar daca se afla pe un site auto,este despre cresterea inmatricularilor masinilor de saracani dupa contractia pietei auto cu 15% fata de anul trecut in plina plandemie. Sa vezi "pragmatism" la 20 lei benzina,totusi,de ce se intampla asta?Ca din presa oficiala eu aflu numai minciuni!Tehnic,ca vad ca esti fan,de ce?
    4 7
  • SOC! Europenii nu se dau in vant dupa masini scumpe si la primele semne de subrezire financiara se refugiaza spre masini cinstite ceea ce Dacia este (cu exceptia lui Sring).
    Aproape 4% din piata europeana nu e putin lucru. 1 din 25 masini vandute la nivel european e Dacia.

    Cum se pupa realitatea asta cu cea a masinilor electrice de 30-40-50k? Cum vor face producatorii ca omul sau businessul care alege sa cumpere un Sandero/Jogger/Duster/Dokker de 15-20k sa isi schimbe decizia si sa ia o electrica de 30-40k adica dublu?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru