INOVAȚIE: Samsung te ajută să depășești camioanele pe drumurile cu o singură bandă

de Sebastian Toma
Luni, 15.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O campanie de promovare a televizoarelor Samsung în Argentina a arătat o posibilitate interesantă de creștere a siguranței rutiere: montarea de televizoare în spatele TIR-urilor pentru creșterea vizibilității.

Urmareste Automarket
Samsung a demarat în Argentina o campanie de promovare a produselor sale pe drumurile publice. Soluția se numește Safety Truck, a fost gândită de agenția Leo Burnett și implică un set de patru televizoare (evident, produse de această marcă) montate pe spatele camioanelor care transportă produsele companiei și care difuzează în timp real imagini din fața TIR-urilor respective. Astfel, șoferii care vor să depășească TIR-urile cu marfă Samsung pot să vadă ce este în fața lor și dacă este sigur să înceapă manevra.

Agenția Leo Burnett (ramura din Argentina) a demarat această campanie în baza unei statistici sumbre.

La fiecare oră, un om moare într-un accident rutier derulat pe drumurile din Argentina. Samsung vrea să le arate șoferilor ce se află în fața TIR-urilor de pe șoselele cu o singură bandă pe sens pentru a reduce aceste statistici sumbre. Campania derulată de Leo Burnett Argentina este înscrisă la ediția 2015 a concursului de la Cannes Lions, un eveniment dedicat publicitarilor.

Urmareste Automarket
TIR-ul cu camere și televizoare Samsung difuzează imagini din fața sa în mod permanent și are și un mod de noapte. Cei de la Samsung nu au specificat în ce măsură vor să facă această tehnologie populară și pentru industria transportatorilor.

Via Arenait

Comentarii (5)

  • Dupa ce a fost implementat acest sistem in Romania, peste noapte toti romanii au plasme cu diagonala uriasa in fiecare casa a lor... tara cinemaurilor o sa fim :)))))))
    17 2
  • Deci abia astept. Vorbesc cu soferu sa lege un playstation la ecranu ala, si eu din masina, din spate, imi dobor recordul in Gran Turismo!
    Si daca mai merg cu un prieten, putem juca split screen!
    Genial, multumim Samsung!
    7 4
  • tiristul
    Valabil pe vreme frumnoasa, pe ploaie, se murdareste ecranul si nu mai vezi nimic (sau daca e asfaltul curat, datorita apei ridicate de roti si curentii de aer). Oricum, personal sunt sceptic, aceasta avalansa de tehnologie face doar sa gandim mai putin si sa ni se atenueze simturile, atentia, vigilenta etc.
    5 1
  • Pai da...
    Din ce imi aduc aminte, acest sistem nu este tocmai o premiera, a fost mai demult o stire despre folosirea lui in Rusia... daca ma insel, scuze.
    1 0
  • Andrei
    Totul e o vrajeala publicitara, oricum soferii profesionisti care se respecta prin Ro, iti fac semn cu semnalizarea daca e liber, depasesti chiar si in locuri cu vizibilitate scazuta....sa faca drumuri nu publicitate la electronicele lor de rahat....Japonia e nr 1 in electronice oriunde si oricand Sony , Panasonic, Sharp, Nu Samsung, antipatici imi sunt coreeni astia...copie tot, si o fac chiar bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru