Jeep Renegade facelift: SUV-ul subcompact primește motoare noi pe benzină și sisteme de siguranță moderne

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep oferă noi informații despre proaspătul Renegade facelift. SUV-ul subcompact poate fi comandat cu motoare noi pe benzină și cu un interior revizuit. Americanii au pregătit noutăți în materie de sisteme de siguranță, dar și tehnologii multimedia moderne.

În urmă cu câteva săptămâni, Jeep a publicat primele imagini cu Renegade facelift. Acum, constructorul american a pregătit o galerie foto completă și detalii noi despre SUV-ul subcompact.

Jeep Renegade facelift are acum o grilă ușor restilizată, blocuri optice îmbunătățite și stopuri modificate discret. În plus, americanii au pregătit și jante cu design nou, iar dimensiunile disponibile sunt cuprinse între 16 inch și 19 inch. Renegade facelift va fi disponibil în patru versiuni de echipare: Sport, Longitude, Limited și Trailhawk.

Americanii au pregătit o serie de îmbunătățiri consistente în ceea ce privește motorizările lui Renegade facelift. Fanii propulsoarelor pe benzină vor putea opta pentru unitatea de 1.0 litri MultiAir III cu 120 de cai putere și 190 Nm sau pentru un motor de 1.3 litri turbo în două versiuni: 150 CP și 180 CP. Cuplul motor oferit în ambele cazuri ajunge la 270 Nm.

Jeep Renegade facelift va putea fi comandat atât într-o versiune cu tracțiune față, cât și într-o variantă cu sistem de tracțiune integrală.

Pentru motorul de 1.0 litri și tracțiune față, americanii au pregătit o cutie manuală cu șase trepte, în timp ce unitatea de 1.3 litri de 150 CP poate fi comandată și cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj. Varianta de 180 CP va fi disponibilă cu o cutie automată clasică și sistem de tracțiune integrală.

Cei care vor un Renegade diesel vor avea la dispoziție două motorizări. Americanii au pregătit un propulsor de 1.6 litri de 120 CP disponibil fie cu o cutie manuală, fie cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și un motor de 2.0 litri de 140 CP sau 170 CP. Acesta din urmă va putea fi comandat atât cu o cutie manuală, cât și cu transmisia automată cu nouă rapoarte.

Interiorul lui Jeep Renegade facelift a "suferit" și el o serie de transformări. Americanii spun că oferă materiale mai bune, accesorii de ultimă generație și culori noi. Suportul pentru pahare a fost reproiectat, își face apariția un compartiment pentru depozitarea telefonului și chiar și un buzunar gândit pentru depozitarea bunurilor de mici dimensiuni.

Pentru iubitorii de tehnologie, Jeep a pregătit sistemul de infotainment Uconnect, disponibil în trei versiuni (5 inch, 7 inch și 8.4 inch).

Pentru variantele de 7 inch și 8.4 inch, americanii au pregătit un procesor mai bun și funcții îmbunătățite. În plus, sistemele Apple CarPlay și Android Auto fac parte din oferta Jeep.

Jeep Renegade facelift va fi disponibil cu un sistem capabil să avertizere șoferul atunci când mașina părăsește involuntar banda de rulare, o tehnologie capabilă să recunoască semnele de circulație și un asistent la parcare îmbunătățit. Totodată, americanii vor oferi și următoarele sisteme: avertizare cu privire la o coliziune frontală, cruise control adaptiv și monitorizarea unghiului mort.

Comentarii (8)

  • si deCAPOTATA pe cand?
    0 4
  • Saracu Renegade...ce-a fost si ce-a ajuns ! NU mai are nimic din spritul ala rebel pe care-l inspira pe vremuri, spirit pur american de "ma doare-n..cot " . Asta la cat de ferchezuit / frezat / bussines colorat arata , mi-ar fi mila sa trec si prin vreo baltoaca cu el. Oi fi eu prea nostalgic , dar totusi consider ca e o mare involutie in design-ul acestui model fata de acum 2-3 decade. Sa ma ierte actualii fani (daca sunt).. Pai micutul Jimny de mai deunazi are 3 clase peste la impresie artistica.
    17 4
  • Nu știu cum sa mă exprim corect: au cocălărit-o!
    5 4
  • @pipo
    @xxx
    Care acum 2-3 decade? Renegade e model nou. Voi il comparati cu Wrangler? Fata de ala, Renegade pare intr-adevar o jucarie imbracata frumos care nu prea vrea sa se murdareasca pe pantofi. Desi presa sustine ca e foarte capabila in off-road.
    Si au cocalarit-o comparativ cu ce? Mie mi se pare un facelift insesizabil.
    4 1
  • @Tibi : adica nu mai e Wrangler Renegade si e doar Renegade ..si Wrangler e doar Wrangler !? Ce tampenie ..oricum tot sunt de parere ca si-au batut joc de conceptul Renegade atunci. Ca de altfel de tot ce tine de marca asta (parerea mea) , de-aia nici nu mai sunt la curent de mult cu ce tine de Jeep.
    0 5
  • Eu stiu foarte bine chestia asta pe care ei au numit-o jeep renegade. Este construita in sudul Italiei(pe langa Napoli). Motoarele sunt Fiat, platforma este tot Fiat. Per ansamblu, este o masina de cacat. Si Compass este la fel. Ca sa nu vibreze interiorul, au pus(direct din fabrica) bucati de burete intre panourile de plastic si caroserie. De unde stiu? Stiu ,pentru ca trebuie sa demontez o gramada de panouri pentru a "trage " cablul pentru priza electrica de la carligul de remorcare. Sa levedeti pe cele fabricate in India. Sa va fereasca Demiurgul!
    3 3
  • Edikkk
    Masinile Fiat sunt foarte bune, iar motoarele unele din cele mai fiabile
    iar preturile de piese noi din cele mai ieftine (preturi NORMALE nu ca alti producatori care vor sa faca grosul profitului pe piese) !

    Nu prea baga bani in masinile de masa pentru ca.... nu vor sa creasca preturile prea mult si vor sa faca si profit.

    Sunt o serie de masini DE LUX in schimb in care CALITATEA ESTE EXCELENTA si bate si concurenta !

    Vedeti AlfaRomeo ultimele modele care bat ca si confort, placerea de a conduce chiar si BMW !!

    ASa ca sa lasam lauda asa fara nimic concret al nemtilor care nu au stiut decat sa faca cartel pentru a fura la noxe !
    5 1
  • Tibi iti explic ce nu-mi place (nu ca inainte eram in extaz)
    1. au schimbat farurile chestia rotunda de xenon sau led nu-mi dau seama ce este ii da o aliura ciudata, noaptea
    2. culorile de la rama aeratoarelor si boxe au un aer "gitanes" pentru mine
    3. au umplut bordul de butoane
    4. Roti de 19"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru