Kia GT Concept ar putea primi o versiune de serie ce va rivaliza cu Audi A7

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 11.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia GT a fost prezentat drept conceptul unei posibile variante coupe cu patru uși. Se pare că marca din Coreea este pusă pe treabă și o variantă de serie este deja în pregătire și va fi lansată pe piața nord-americană.

Kia GT Concept a fost prezentat în anul 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt. O idee îndrăzneață cu forme agresive, acest concept propunea un posibil model de serie coupe cu patru uși. La acea vreme a rămas doar un concept, dar numele Kia GT a reapărut ca viitor model de serie. Conform jurnaliștilor de la Edmunds, Kia va produce în serie acest coupe cu patru portiere și va intra în competiție directă cu modele Audi A7, BMW Seria 5 GT sau Porsche Panamera.

Dacă versiunea de serie Kia GT va păstra caracteristicile conceptului prezentat în 2011, atunci vom avea un coupe cu patru uși propulsat de un motor V6 de 3.3 litri și 390 CP și tracțiune spate. Puterea va fi transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte. Acesta ar trebui să fie lansat pe piața din Statele Unite la finalul anului 2016. Informația a fost confirmată de către oficialii grupului Kia la Salonul Auto de la Paris. 

Urmareste Automarket
Kia GT vrea să atragă clienții ce caută o imagine sportivă și va împrospăta gama de modele pentru piața americană, acolo unde Kia oferă și modele de dimensiuni mari: Cadenza și K900.

Deși inițial acest model va fi lansat în America de Nord, ulterior va di oferit și îi Europa alături de o motorizare diesel.

De asemenea, portierele spate cu deschidere inversă folosite pentru conceptul din 2011 nu vor ajunge, cel mai probabil, pe modelul de serie. 

Via Edmunds

Comentarii (12)

  • e buna
    hahahahhahahaha


    ...si nici nu-i 1 aprilie !!!
    26 6
  • Chiar nu e gluma. Kia si Hyundai au modele premium pentru piata din SUA (K900, Genesis). Pana la urma "copiaza" si ei ce vad la ceilalti si le iese foarte bine.
    10 14
  • @ ShelbyV8
    Unu la mana:
    "Premium" e pentru americani si daca imbraci un scaun in piele de troleu
    Ei n-au standarde si pretentii la fel de ridicate precum europenii.

    Doi la mana:
    Ei nu fac nimic diferit fata de alti constructori de volum din Europa care produc derivate premium. (ds, initiale, vigniale) Singurul motiv pentru care koreeni isi permit extravagante, e pt ca au imagine mai buna acolo in State. Dar asta nu face din Hyundai si Kia marci premium. Chiar si pt piata americana. Adica daca vorbim de Mercedes, Infiniti, Lexus sau Porsche si le punem alaturi de Hyundai-Kia, americanul va recunoaste imediat brandul premium. Si va face diferente. Nu trebuie decat sa te uiti la discutiile lor pe internet.
    Tocmai de aia cred ca Kia GT are o problema!
    N-are nicio sansa cu asemenea DESIGN si cu sigla de pe capota.
    Chiar sa fie la un sfert din pretul unui Audi A7, nu-si va gasi prea multi cunparatori. Nu atat incat sa fie declarat un model de succes, demn de luat in seama.
    18 4
  • Mercedes si BMW vin cu premiumul de Europa, pe cand Kia vine cu premiumul de SUA, ce nu face nici cat premumiul unui DS sau Volvo.
    15 3
  • Stati linistiti ca stiu ca nu sunt la nivelul europenilor. Dar in SUA o masina de $50000 e foarte mult (echivalentul a 50-60 mii euro la noi). Genesis consta cam dublu fata de alte modele de Hyundai (nici nu are stema de Hyundai). Ceea ce doream sa spun este ca e foarte probabil ca acest model sa ajunga in productie. Dupa cum am spus, este "premium" pentru piata din SUA. Nu am pus ghilimele inainte... Oricum in Europa nu se va importa.
    11 1
  • AndreiRN
    Kia nu face pasi inainte ci salturi.
    Strazile au inceput sa se umple de Kia si arata foarte bine si la preturi foarte rezonabile.
    La design arata mai bine ca Mercedes.(De 20 de ani conduc numai MBZ).
    Cu $10-15 mii mai ieftine dar cu aceleasi optiuni de calitate deja sparg piata.
    7 12
  • @AndreiRN
    ...cum sa nu ! iar japonezii si europenii o sa-i invite la petrecere cu bratele deschise ! apoi o sa se duca la culcare devreme ca niste baieti cuminti si o sa-i lase pe koreeni sa-si faca de cap... Asta-i visul tau?
    Inca nu te-ai trezit? Vezi ca-ti suna ceasul sa te duci la scoala pustiule.
    12 7
  • Suleyman Cunoscatoru
    Eu unul mi-as dori un Genesis.
    6 7
  • AndreiRN
    Mii de multumiri pt compliment nameless coward.
    Chiar ca ma simt ca un pusti la 51 de ani.
    4 4
  • daca avea alta sigla pe capota erau numai laude pe aici de la manelisti
    ati fost prin sua sa vedti cum arata o masina niste tarani cu tontii
    3 3
  • Marian
    Daca prin 90 ar fi citit lumea stiri pe un site gen Automarket probabil ca ar fi ras si ar fi facut misto de japonezi ca isi lanseaza gama de modele premium. Acum toata lumea respecta pe Lexus, Infiniti si Acura si sunt de acord ca pot sa fie o alternativa la modelele tripletei germane. Mai vedem peste 10 ani daca cei de la H-K au reusit sa isi creeze si ei o reputatie in segment.
    3 4
  • @ Marian
    Confunzi lucrurile.
    Infiniti, Lexus au fost create din start ca branduri premium. Din ziua intai !
    Cand isi vor crea koreenii o divizie premium distincta, atunci mai vorbim.
    Pana atunci, ciocul mic si joc de glezne!
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru