FRANKFURT 2011 LIVE: Standul Kia, condimentat de un coupe puternic

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Kia a venit la Frankfurt cu conceptul GT şi cu versiunile cu trei uşi ale lui Rio şi Picanto, dar şi cu Optima Hybrid, un sedan de clasă medie cu propulsie hibridă.

Standul Kia de la Salonul Auto de la Frankfurt prezintă versiunea cu trei uşi a lui Rio, modelul GT Concept şi Picanto cu trei uşi. Kia Rio este un model deja cunoscut pe piaţa vest-europeană dar exista doar în variantă hatchback cu cinci portiere. Acestă versiune este dedicată celor care vor să îşi cumpere prima maşină şi va avea succes doar pe pieţele din Europa occidentală. Kia speră ca versiunea cu trei uşi să fie responsabilă pentru 25% din totalul de vânzări al modelului Rio. Pentru a impresiona potenţialii clienţi, Kia Rio cu trei portiere este oferită cu o gamă de 10 culori ale caroseriei: alb, negru, Bright Silver, Signal Red, Fresh Beige, Electronic Blue, Deep Blue, Wendy Brown, Graphite and Caramel Yellow.

Kia a lansat la Franfurt versiunea cu trei uşi a lui Picanto, care are o parte frontală revizuită, cu o grilă a radiatorului de dimensiuni mai mari şi cu contur roşu. Versiunea cu trei uşi a lui Kia Picanto are aceleaşi dimensiuni exterioare cu fratele său mai "practic" şi se mândreşte cu un interior spaţios.

Fratele său cu cinci uşi a fost testat de EuroNCAP şi a obţinut patru stele în urma ultimei sesiuni de teste. Celelalte elemente ale lui Picanto nu au fost modificate, platforma, interiorul şi gama de motorizări nefiind diferite de versiunea cu cinci uşi a lui Picanto, lansată la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Kia a venit şi cu un concept la Frankfurt. Este vorba de un concept, botezat simplu GT, despre care am mai vorbit şi în trecut.Prototipul se vrea a fi un coupe de performanţă ce expune avansul tehnologic atins de asiatici. Sub caroseria cu design futurist se ascunde un motor V6 turbo, cu o capacitate de 3.3 litri, capabil să dezvolte un total de 390 de cai putere şi 543 de Nm. Resursele sunt transmise punţii spate prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte. Potrivit comunicatului oficial, Kia GT se inspiră din liniile conceptului Kee, expus în 2007 la acelaşi Salon de la Frankfurt, dar şi din GT-urile iconice ale anilor '70.

Comentarii (2)

  • kia picanto cu trei usi a fost lansat anul asta la geneva, aici doar i au pus niste dungi albe, in rest pare neschimbat. rio cu 3 usi arata chiar bine iar GT ul... meh. E o declaratie de genul putem si noi, dar cred ca mai bine raman la modele mici. Si ce e cu acel picanto cu aspect de raliu?? pe cine vrea sa pacaleasca???
    0 4
  • danutz
    @robo
    Poate daca te-ai fi interesat putin pe net inainte de a posta, ai fi fost mult mai intelept. In multe tari exista Picanto Cup, in genul Logan Cup, special concepute pentru pilotii debutanti. Modelul ala nu e doar cu aspect de raliu, chiar este masina de competitie.
    Vorba americanilor, "the joke's on you".
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru