Kia lansează versiunea de 200 CP a lui Procee'd în 2013

de Sebastian Toma
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Kia au confirmat lansarea versiunii de 200 CP a lui Procee'd în 2013. Ulterior, coreenii vor lansa o versiune de serie a conceptului GT.

Kia GT Concept, coupe-ul cu tracţiune spate desenat de Peter Schreyer, ar putea fi transformat într-un model de serie, spun englezii de la Autocar. Modelul va completa imaginea tânără a mărcii Kia, care va include mai multe modele sport în următorii ani. Dintre acestea, prima lansare confirmată este cea a versiunii de 200 CP a lui Procee'd, compacta cu trei uşi a producătorului coreean. Versiunea de performanţă a lui Procee'd va fi echipată cu un motor turbo de 1.6 litri, care va dezvolta 200 CP şi va fi oferită atât în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, cât şi în compania unei transmisii cu două ambreiaje.

"Eu consider că o maşină sport ar trebui să aibă propulsie spate. Când lucram la Hyundai, am lansat modelul Coupe cu tracţiune faţă. Avea un aspect sportiv, dar nu se manevra precum arăta. Nu am luat încă o decizie finală, dar ne trebuie un produs anume care să ne ajute să ne îmbunătăţim imaginea de marcă. Am dezvoltat mai multe concepte şi am găsit potenţial în GT.

Vom prezenta câteva concepte noi la Geneva în 2013, pentru a testa presa şi consumatorii înainte de alege o versiune finală.", Hyoung-Keun Lee, CEO Kia.

În timp ce versiunea de serie a Procee'd-ului de 200 CP ar putea fi denumită GT, conceptul cu acelaşi nume ar putea primi şi el o versiune de producţie. Ipoteza este discutată în rândul conducerii Kia, iar CEO-ul companiei, Hyoung-Keun Lee a declarat că el şi colegii săi "se gândesc serios" să transforme acest concept în realitate. Sub caroseria lui Kia GT Concept se ascundea un motor V6 turbo, cu o capacitate de 3.3 litri, capabil să dezvolte un total de 390 de cai putere şi 543 de Nm. Resursele sunt transmise punţii spate prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Nu... sper ca nu doar pro_ceed-ul o sa primeasca acest motor...
    7 3
  • antony
    Pentru cei care au spus ieri cel mai frumos break MEGANE 2.0 220 CP ....Admirati aceasta masina
    15 9
  • La asa design se cerea un motor puternic, e bine venit si acum la noua versiune. Felicitari, sigur va fi un succes.
    Din ce se vede motorul de 1.6 turbo si 200CP e viitorul pt sportivitate, inca o data felicitari pt design.
    @antony - intr-adevar e o masina de admirat :)
    9 1
  • Sa-i ridice o statuie lui Peter Schreyer de marimea Statuii Libertatii, toata poleita cu aur si tot n-ar fi de ajuns la ce contributie a adus la succesul Kia.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru