Kia Pro_Cee'd GT - prima schiţă a viitorului rival pentru VW Golf GTI

de Bogdan Mirică
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat astăzi prima schiţă oficială a viitorului Pro_Cee'd GT, primul său compact sportiv. Modelul va ţinti concurenţa germană din segmentul hot-hatch-urilor.

Anul viitor va marca debutul mărcii Kia în segmentul modelelor compacte de performanţă. Constructorul coreean plănuieşte să ofere propriul răspuns la modele celebre precum Volkswagen Golf GTI şi Renault Megane RS.

Tocmai de aceea se va folosi de serviciile noului Pro_Cee'd, dezvăluit în toamna acestui an la Salonul de la Paris. Modelul cu trei uşi va adopta indicativul GT şi alături de el un motor turbo pe benzină, cel mai probabil unitatea de 1.6 litri GDI, capabilă să dezvolte peste 200 de cai putere, pragul de care trebuie să treacă, mai nou, orice hot-hatch.

Având în vedere că actualul GDI oferă 185 de cai putere şi 265 de Nm pe fratele de concern Hyundai Veloster Turbo, este aproape sigur că asiaticii vor exploata şi mai mult potenţialul propulsorului. Unitatea cu patru cilindri va fi asistată de o transmisie manuală cu şase trepte, o eventuală opţiune automată urmând a fi introdusă ceva mai târziu.

Noul Pro_Cee'd GT va fi dezvăluit oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat să îşi deschidă porţile în martie.

Modelul va ajunge pe piaţă ceva mai târziu, în vara lui 2013.

Pentru a mulţumi fanii şi a le mai îndulci aşteptarea, Kia a publicat şi o schiţă a viitorului Pro_Cee'd GT. Departamentul de design condus de Peter Schreyer, fostul om de creaţie Audi, a gândit un nou kit aerodinamic, menit să îmbunătăţească aspectul general.

Spoilerele noi, pragurile laterale, grila de tip fagure şi proiectoarele vor avea grijă ca Pro_Cee'd GT să se încadreze perfect în segmentul hot-hatch-urilor.

Comentarii (10)

  • AndreiRN
    Fiabilitatea va fi peste.
    Garantia va fi peste.
    12 24
  • Divizia sport de la Kia va fi peste...
    9 22
  • Vasilica
    Magazinele de vise nu erau interzise?
    24 8
  • macaron
    vanzarile vor fi sub.......apa
    6 6
  • Rival pentru VW? E de stiut,insa la fiabilitate VW nu are rival .De ce? Datorita problemelor mecanice foarte dese.
    13 20
  • primii 2 de mai sus sunt pescari ori frustrarile lor sunt peste.
    8 2
  • hot hatch cu 1.6 nu se poate din pacate pt ei

    si eu am astra 1.6 turbo ( 180 cp) si oricat as vrea nu o pot numi hot hatch
    15 1
  • AndreiRN
    Pai comparand o masina chinezeasca cu una coreeana ce se poate lumea astepta?
    4 10
  • Mulți cumpărători de coreene pe aici... Fanilor... :))
    5 5
  • hyundai si kia fac masini cu un design exterior si interior superb si cu o fiabilitate tot mai buna...hyundai si kia imping de la spate marcile auto mari care scot masini cu un design invechit si cu o fiabilitate care in cele mai multe cazuri nu este peste fiabilitatea celor doua marci auto coreene.Respect pentru Hyundai si Kia
    17 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru