Kia Soul - noua generaţie a fost dezvăluită la New York

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a dezvăluit astăzi noua generaţie a modelului Soul în cadrul Salonului Auto de la New York. Monovolumul creşte în dimensiuni, oferă mai mult spaţiu interior şi se pregăteşte de un debut european.

Kia a lansat în cadrul Salonului Auto de la New York, în prima zi de presă, noua generaţie a modelului Soul, model ce ar urma să ajungă şi în Europa. Constructorul coreean ne oferă o a doua generaţie cu dimensiuni mai generoase. Noul Soul este cu 15 mm mai lat şi are un ampatament cu 20 de mm mai lung decât predecesorul său.

Cu toate acestea, pe lângă lăţimea de 1800 mm şi ampatamentul de 2570 mm, noul Soul vine cu o înălţime de 1610 mm, păstrând proporţiile de monovolum.

Potrivit comunicatului de presă publicat astăzi de Kia, noul Soul este dezvoltat pe un şasiu mai lung, mai lat şi mai rigid decât cel al vechiului model. Spaţiul pentru pasageri şi portbagajul au crescut în dimensiuni.

Esential 8 inch măsoară ecranul tactil instalat pe noua generaţie Kia Soul.
20 de mm este diferenţa dintre ampatamentul vechiului Soul şi actualul.
6 centimetri este diferenţa cu care a fost lărgită gura de încărcare a portbagajului.
Dacă ne concentrăm mai mult asupra habitaclului, aflăm că spaţiul pentru picioare a crescut şi pe locurile din faţă şi pe cele din spate, ca şi spaţiul de la nivelul capului şi al umerilor pentru cei de pe bancheta spate.
Şi tot pentru a spori confortul interior, izolaţia fonică a habitaclului a crescut. În ceea ce priveşte portbagajul, gura de încărcare a acestuia a fost lăţită cu 6 centimetri.

Designul nu a evoluat foarte mult, comparativ cu vechea generaţie, însă împrumută o serie de elemente de design introduse de conceptul Track’ster şi modelate de divizia de creaţie Kia din California. Elemente noi ca grila trapezoidală şi proiectoarele aduc aminte de conceptul prezentat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Chicago.

Interiorul va beneficia de pe urma instalării unui ecran tactil de 8 inch, ataşat un sistem multimedia care operează cu ajutorul sistemului Android şi dispune de tehnologia de radio online Pandora.

Pe şasiul mai rigid, cu suspensie şi amortizoare complet revizuite, Kia poate instala fie un motor pe benzină de 1.6 litri şi 130 de cai, fie o unitate de 2.0 litri şi 165 de cai putere. Pe piaţa europeană, unde şi designul va fi diferit, Kia va oferi o gamă de motorizări care va include şi câteva dieseluri,

Comentarii (2)

  • Va avea multe succesuri chestia asta! La fel ca prima generatie!
    10 16
  • @slVW_83
    Razi tu, dar in SUA masina asta a surclasat la vanzari intreaga clasa din care face parte, depasind nume clar mai grele precum Nissan Cube, Honda Element sau Scion xB.
    Arata bine noua generatie, e usor mai conventionala.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru