Koenigsegg ia în considerare un supercar entry-level

de Sebastian Toma
Luni, 28.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suedezii de la Koenigsegg ar putea să lanseze un model entry-level. Acesta ar fi tot un supercar şi ar fi cu 50% mai ieftin decât un Agera, care costă 1.3 milioane de dolari.

Esential 1.3 milioane de dolari costă cel mai ieftin model din oferta actuală a Koenigsegg, Agera.
Koenigsegg, producătorul suedez de supercar-uri, ar putea construi şi un model mai accesibil. Vestea vine de la australienii de la Motoring.co.au, care au discutat cu Christian von Koenigsegg, fondatorul mărcii respective. Respectivul supercar ar fi un model entry-level în gama Koenigsegg, dar va costa peste 500.000 de dolari, având în vedere că preţul său a fost prezentat drept "cu 50% mai mic decât al lui Agera", model care costă 1.3 milioane de dolari. Cu noul model, cei de la Koenigsegg ar putea să-şi lărgească semnificativ plaja de clienţi, putând să atragă persoanele care ar fi ales, un model din gamele McLaren, Lamborghini sau Ferrari.

Koenigsegg va construi doar cinci unităţi ale supercarului One:1

Noul model de la Koenigsegg ar putea să le aducă suedezilor mai mulţi clienţi din Statele Unite ale Americii, spun australienii care au discutat cu fondatorul companiei.

În prezent, China este cea mai mare piaţă pentru Koenigsegg, modelele suedeze punctând în faţa consumatorilor atât prin performanţele deosebite, cât şi prin exclusivitatea şi posibilităţile de personalizare oferite. Nu este clar ce motorizare va primi versiunea entry-level din gama Koenigsegg, suedezii folosind un V8 supraalimentat, pe care îl oferă în diferite niveluri de putere.

Koenigsegg One:1 - ofertă de nerefuzat cu 1341 de cai putere şi 1341 de kilograme

Modelul Agera One:1 are un raport putere/greutate de 1:1 şi este cel mai puternic şi cel mai performant model oferit vreodată de marca suedeză.

Urmareste Automarket
În cazul în care supercar-ul "entry-level" de la Koenigsegg va deveni realitate, producţia companiei suedeze va creşte semnificativ. În prezent, Koenigsegg vinde aproximativ o duzină de maşini pe an la nivel global, iar numărul de unităţi este suficient, spun reprezentanţii, pentru a asigura profitul companiei.
Toate modelele Koenigsegg sunt personalizate după preferinţele clientului şi sunt construite manual.

GENEVA 2014 LIVE: Cele mai exotice standuri - Koenigsegg şi Rinspeed

Via Motoring.co.au

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru