Koenigsegg și Qoros își unesc forțele pentru lansarea unui concept de supercar electric cu 4 locuri

de Daniel Popescu
Vineri, 07.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez Qoros va lansa în aprilie conceptul unui supercar electric dezvoltat împreună cu producătorul suedez Koenigsegg, care va beneficia de 4 locuri.

Salonul Auto de la Shanghai din luna aprilie va reprezenta o oportunitate pentru constructorii chinezi să-și prezinte cele mai noi modele și concepte, iar Qoros nu putea face excepție de la această regulă.

Producătorul chinez a anunțat că una dintre principalele atracții ale standului său va fi conceptul unui supercar electric dezvoltat în colaborare cu producătorul suedez Koenigsegg. Conceptul este cunoscut pentru moment sub numele de cod 9 Qlectric, însă numele oficial va fi dezvăluit doar cu ocazia evenimentului de prezentare.

Urmareste Automarket
Qoros a publicat până acum doar câteva imagini care evidențiază parțial silueta de coupe a conceptului, iar acesta va avea 4 uși și va putea adăposti la interior 4 persoane, în timp ce caroseria va fi realizată din fibră de carbon.

Cei doi parteneri nu au furnizat încă detalii despre puterea motorului electric sau capacitatea acumulatorului, însă publicația locală CarNewsChina afirmă că supercarul va putea ajunge la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde și că va avea o autonomie oficială de circa 500 de kilometri.

Nu este clar dacă supercarul va ajunge în producție de serie sau dacă este mai degrabă un simplu exercițiu de design din partea celor de la Koenigsegg și Qoros.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru