Până unde merge cursa cailor putere? Koenigsegg i-a promis unui constructor chinez un motor de 1.6 litri și 400 de cai

de Bogdan Mirică
Joi, 26.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian von Koenigsegg, fondatorul companiei de supercaruri a anunțat că va construi pentru producătorul chinez Qoros un motor de 1.6 litri și 400 de cai putere.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Koenigsegg a expus în fața publicului prezent versiunea de serie a supercarului Regera, o adevărată bestie de 1500 de cai putere, capabilă să se ia de gât cu o altă vedetă a salonului elvețian, mult mai popularul Bugatti Chiron.

Regera a impresionat audiența cu motorul său V8 de 5.0 litri, capabil să dezvolte o putere impresionantă pentru capacitatea sa. Nu e ușor să scoți 1500 de cai putere dintr-un motor de numai 5.0 litri. Ecuația este însă posibilă, iar Christian von Koenigsegg, omul care a fondat compania, susține că rețeta poate fi aplicată și în cazul unui motor cu o cilindree mai mică.

Esential 400 de cai putere promite să stoarcă Koenigsegg dintr-un motor de 1.6 litri.
Într-un interviu acordat unei publicații americane, Christian a declarat că se află în discuții avansate privind dezvoltarea unui motor de numai 1.6 litri și 400 de cai putere.
Partenerul de discuție este compania chineză Qoros, care are deja un parteneriat cu Free Valve (compania soră pentru Koenigsegg). Tehnologia care va permite oferirea unor resurse atât de generoase presupune optimizarea admisiei și evacuării.

În același interviu, Christian a afirmat că soluția unui turbocompresor electric, inaugurată deja de Audi și folosită pentru a da ceva mai multă putere în paralel cu eficiență, este interesantă, dar perfectibilă, scumpă și ceva cam greoaie.

via motortrend

Comentarii (5)

  • Da, da, da!
    Christian von Koenigsegg, asta-i un om care-si merita pe deplin respectul in industria auto, nu simulacre si farsori gen Elon Musk, care nu-i nici macar inginer. Avem nevoie de oameni devotati industriei auto, pasionati auto, nu speculanti care cresc afaceri si apoi abandoneaza barca imediat ce miros profit din vanzarea ei. Avem nevoie de oameni longevivi precum Carlos Ghosn - oameni rationali, integri, echilibrati si implicati total in dezvoltarea tehnologiilor de frontiera. Oameni care si-au petrecut intreaga lor viata in industria auto. Nu outsideri !
    34 13
  • Nelu.Pantofaru
    @ da, da, da! Hatere, nu poti vedea mai mult decat ce e in fata ta. Nu trebuie sa fii inginer, sa ai diplome sau cine stie ce scoli ca sa fii vizionar. Musk e un vizionar si o sa vezi ca trendul pe care l-a creat o sa ia amploare din ce in ce mai mult, dar mai nasol o sa fie ca dupa vor intra din ce in ce mai multi in hora asta. Stim bine ce s-a intamplat dupa lansarea iPhone-ului, tot mai multi concurenti au inceput sa copieze ideea de smartphone si asta poate fi doar un lucru foarte bun pentru client.

    O zi buna!
    Nelu
    13 22
  • @Da, da, da!
    Asa este. Un om corect si de valoare in industria auto !
    14 2
  • @Madalescu
    Chiar asa e ura de mare de imi dai negativ la un lucru evident si corect in ceea ce priveste adevarul scris de mine ?
    5 1
  • In drum spre China, poate inopteaza o seara la Pitesti, siin timp ce sta la toaleta, se uita la motorul de 1.2 de pe Logan. Poate reuseste el sa-i mai dea vreo 10-15 cai, ca specialistii romani nu pot....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru