Lamborghini a confirmat oficial Urus, primul SUV din istoria companiei

de Bogdan Mirică
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a confirmat cel de-al treilea model din gama sa. Este vorba despre versiunea de serie a SUV-ului Urus, programată să debuteze în 2017.

Cu ocazia evenimentului de celebrare a celor 50 de ani de la înfiinţarea Lamborghini, oficialii brandului italian au consimţit că a sosit momentul pentru a anunţa viitorul membru al gamei. Zvonurile se confirmă, cel de-al treilea component al familiei urmând să fie SUV-ul Urus.

Versiunea de serie a fost anunţată chiar de Rupert Stadler, şeful Audi. Data de lansare a fost fixată pentru anul 2017, însă există mai multe coordonate care nu sunt încă foarte clare. Spre exemplu, producţia SUV-ului, estimată a fi mai mare decât cea a actualelor Gallardo şi Aventador, ar urma să se facă în cadrul unei alte uzine, pentru că amplasamentul din SantAgata Bolognese va deveni neîncăpător.

Urmareste Automarket
Designul versiunii finale ar urma să fie inspirat de conceptul Urus, prezentat anul trecut în cadrul Salonului de la Beijing.
Prototipul a fost expus alături de un propulsor de 600 de cai putere, însă posibilitatea de a vedea acest motor şi sub caroseria SUV-ului de serie este puţin probabil.

Pentru că ne despart patru ani de premiera modelului final, este posibil ca inginerii să modifice complet motorul şi chiar să aleagă o soluţie nouă.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • antiqua
    de la ce naiba ,vine numele asta de ,,urus''?!mie-mi suna destul de grotesc,sumbru cu alura de infern.
    7 5
  • uite aici de la ce vine Urus: http://www.automarket.ro/stiri/presa-din-china-suv-ul-lamborghini-se-va-numi-urus-44297.html
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru