Lamborghini: nu vom încerca să prindem din urmă Ferrari Purosangue

de Tiberiu Safta
Luni, 13.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini este mulțumit de poziția pe piață a SUV-ului de performanță Urus. În ciuda concurenței din acest segment, constructorul italian nu va încerca să prindă din urmă modele precum Ferrari Purosangue.

Lamborghini a lansat, recent, noul Urus SE, versiunea hibridă a SUV-ului de performanță. Primul SUV al mărcii din Sant’Agata Bolognese se dovedește a fi cel mai vândut model al mărcii. De altfel, celelalte două versiuni, Urus S și Performante, sunt deja sold-out până în 2025.

Datorită succesului înregistrat de Urus, mulți se întreabă dacă Lamborghini va încerca să concureze de mai îndeaproape cu principalul său rival, Ferrari Purosangue. În cadrul unui eveniment susținut la Londra, Rouven Mohr, directorul tehnic Lamborghini, a spus că marca este mulțumită cu poziția pe piață a lui Urus, iar apariția de modele noi în acest segment nu este o problemă pentru marca italiană.

„Segmentul se află în creștere, așa că există destule oportunități pentru mai multe mărci”, a declarat Mohr. Directorul tehnic spune că Lamborghini nu va încerca să prindă din urmă Ferrari Purosangue, deoarece este „mai important pentru o marcă și pentru modelele sale să-și găsească propriul loc.”

Astfel, Lamborghini se mulțumește să fie în spatele rivalilor de la Ferrari în segmentul SUV-urilor de performanță.

La final, Mohr a mai spus că viitoarea versiune electrică a lui Urus va rămâne pe aceeași poziție de piață. Noul Urus electric va fi lansat abia în 2029.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru