Lamborghini SC18: un client fidel al mărcii a comandat o versiune unicat bazată pe Aventador

de Cornel Șocariciu
Luni, 19.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini SC18 este o versiune unicat comandată de un client fidel al constructorului italian. Exemplarul este construit de divizia de motorsport Lamborghini Squadra Corse și are la bază modelul Aventador.

Lamborghini a publicat primele imagini și detalii referitoare la SC18, o versiune unicat bazată pe Aventador. Pentru prima dată în istoria producătorului italian, divizia de motorsport Squadra Corse este cea care s-a ocupat de dezvoltarea lui Lamborghini SC18. Mai mult decât atât, clientul care a comandat această variantă a participat activ în programul de dezvoltare.

Noul Lamborghini SC18 are la bază modelul Aventador, însă a primit o mulțime de elemente exterioare derivate din cele utilizate pe versiunile de circuit care concurează în Lamborghini Super Trofeo și în competițiile de GT3.

Prizele de aer frontale ne amintesc de cele ale lui Huracan GT3 EVO, în timp ce aripile laterale și pragurile sunt derivate din cele folosite pe varianta Huracan Super Trofeo EVO. Pachetul aerodinamic este completat de o aripă spate supradimensionată fabricată din fibră de carbon.

Sub capotă, Lamborghini SC18 "ascunde" un V12 de 6.5 litri capabil să ofere 770 de cai putere la 8.500 rpm și 720 Nm la 6.750 rpm.

Resursele unității pe benzină sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii cu șapte rapoarte. Oficialii Lamborghini spun că masa totală a scăzut considerabil, însă nu oferă și informații despre noile performanțe ale lui SC18.

Sistemul de evacuare a fost modificat complet și oferă un sunet mult mai "agresiv", iar jantele de 20 și 21 de inch sunt "încălțate" cu anvelope Pirelli P Zero Corsa. La interior, Lamborghini SC18 a primit scaune sport, tapițerie din Alcantara și cusături roșii.

Deși noul Lamborghini SC18 a fost gândit special pentru performanțe de top pe circuit, mașina poate rula și pe drumurile publice.

Comentarii (2)

  • .... ca sa-l vanda peste vreo 3-4 ani la licitatie cu vreo 3x pretul de achizitie, ca-i unicat
    0 0
  • hahaha
    sau poate cand banii nu mai conteaza:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru