Land Rover promite 16 modele noi până în 2020

de Bogdan Mirică
Miercuri, 07.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover promite 16 modele noi până la finalul deceniului. În tot acest timp, gama sa de modele se va împărţi în SUV-uri de lux, SUV-uri de recreere şi SUV-uri utilitare.

Susţinut de părintele indian Tata Motors şi împins de la spate de succesul ultimelor modele, constructorul britanic Land Rover promite o avalanşă de noi modele până la sfârşitul deceniului. Chiar şi aşa, producătorul nu se va îndepărta de la filosofia sa, care presupune doar construirea de maşini de teren.

Pe viitor însă, gama Land Rover va fi împărţită în trei categorii: SUV-uri de lux, SUV-uri de recreere şi SUV-uri utilitare. Cum va reuşi Land Rover să ofere publicului un total de 16 modele noi până în 2020? Simplu. Va beneficia de platforme modulare alături de celălalt brand britanic de tradiţie, Jaguar. Astfel, cele şapte platforme separate Jaguar şi Land Rover se vor reduce la numai două.

SUV-uri utilitare

Majoritatea modelelor viitoare vor fi încadrate în categoria utilitară, unde vom regăsi cinci produse, toate bazate pe viitoarea generaţie Defender, pregătită de lansare în 2015. Modelele anticipate ar putea fi un pick-up, un SUV cu cinci şi şapte locuri, toate influenţate de liniile conceptului DC100.

SUV-uri de recreere

În categoria vehiculelor de recreere va intra viitorul Land Rover Freelander, noua generaţie urmând să ofere patru variante diferite: un SUV compact, un SUV cu cinci şi şapte locuri.

Tot în această categorie va intra şi Land Rover Discovery, model ce ar putea fi transformat pe viitor într-un rival pentru BMW X5 şi Mercedes M-Klasse.

Urmareste Automarket
SUV-uri de lux

Cum era de aşteptat, categoria modelelor de lux va fi deschisă de actualul Range Rover Evoque. Pe viitor ea ar putea fi completată însă de de alte derivate de caroserie ale micului SUV, dar şi de o variantă cu ampatament mărit a noului Range Rover

via motorauthority

Comentarii (2)

  • Adrian
    ar fi o mare dezamagire sa il vad pe discovery in aceeasi clasa cu X5 si ML. una ca n-ar face fata alta ca ar disparea un model cu o semnificatie deosebita in istoria lr. eu unul astept de la discovery sa fie ce a fost si pina acum- o varianta mai ieftina si mai accesibila decat rr dar si mai capabila in teren greu.
    4 0
  • un oarecare
    Dar masini mai fiabile pe cand promit?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru