Lecție de moralitate. Rolls Royce anunță cel mai mic recall din lume: o singură mașină

de Bogdan Mirică
Joi, 12.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls Royce face un recall demn de Cartea Recordurilor. Englezii rechemă în service o singură mașină, suspectată de probleme la nivelul airbagurilor.

După ce am aflat că Grupul Volkswagen trebuie să recheme în service aproape 11 milioane de mașini în urma scandalului Dieselgate, ne întrebăm ce recall ar mai putea să ne surprindă. Culmea, există ceva.

Este vorba despre o rechemare în service efectuată de Rolls Royce. Englezii au anunțat că modelul Ghost va ajunge în service. Cifra unităților rechemate va lăsa însă cu gura căscată pe toți cei care citesc acest articol: doar un exemplar este afectat de defecțiuni. Exact. Rolls Royce efectuează o rechemare în service pentru o singură mașină.

Esential 4063 de mașini a produs Rolls Royce anul trecut.
”Inculpatul” este un Ghost vândut în Statele Unite, care are o problemă cu un airbag. Mașina a fost produsă în ianuarie 2014 și este rechemată acum pentru că airbagul lateral pentru pasagerii față nu ar oferi nivelul de protecție potrivit în cazul unui impact lateral. Și șoferul și pasagerul prezintă risc de rănire.
Un dealer Rolls Royce din Statele Unite va înlocui airbagurile laterale pentru pasagerii față, bineînțeles fără costuri suplimentare pentru client.

Unicul exemplar Rolls Royce Ghost rechemat în service ar putea fi cel mai mic recall la nivel mondial. Este o performanță, având în vedere că producătorul britanic de mașini de lux a construit anul trecut 4063 de mașini, adică cu 12% mai multe decât anul anterior.

via wcf

Comentarii (5)

  • a construit anul trecut 4063 de mașini, adică cu 12% mai multe decât anul trecut - presupun ca al doilea "anul trecut" trebuia sa fie "in 2013"
    16 0
  • anonimu
    la ce scor au nici AIA nu avea ce cauta pe lista de recall, cazane facute manual pentru besinosi cu impresii,
    10 16
  • ok, cat % reprezinta o bucata din productia anuala facand referinta la anul in care a fost produsa acea bucata?
    3 0
  • Pai da...
    @taz -> au chemat in service 0.025% din productia din 2014... E ok, nu?
    3 0
  • andi77
    Au rechemat doar un singur model....pentru ca celelalte 4062 erau deja rechemate pentru alte defecte : )
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru