Lecție retro-modernă de design: conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 este coupe-ul perfect

de Mircea Meşter
Vineri, 19.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a oferit astăzi primele imagini și informații oficiale legate de conceptul pe care-l va expune la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach, California. Mașina este visul oricărui designer auto și înglobează toate elementele de bază care ne fac să iubim coupe-urile.

După ce ne-a acoperit cu teasere foto timp de o săptămână și după ce ieri am văzut primele imagini oficiale "scăpate" pe internet, conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 ne este prezentat astăzi în toată splendoarea sa într-o galerie foto oficială dublată de informații interesante care ne oferă posibilitatea de a arunca o privire în ce pregătește Mercedes în următorii ani.

Pregătit special pentru a fi prezentat la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach, California, conceptul german este un coupe cu linii fabuloase inspirate din designul aero-coupe-urilor pe care constructorii auto le-au dezvoltat la începutul secolului trecut și care au rămas în cultura auto mai ales prin liniile curajoase ale companiei britanice Morgan. Cu o capotă lungă și fluidă care ajunge aproape la jumătatea mașinii, cu un habitaclu plonjat în ceea ce putem numi ușor definiția absolută a coupe-ului și cu un spate dominant de tip viespe care iese în evidență prin stopurile orizontale înguste și elegante, conceptul german reușește să atragă prin silueta sa retro-modernă. 

Celelalte elemente importante de design care trebuie amintite sunt ușile de tip fluture, roțile imense cu diametru de 24 de inch și grila frontală inspirată din cea a modelelor clasice Maybach și, spun nemții, din liniile costumelor cu dungi verticale cu tentă retro.

Interiorul conceptului renunță însă la abordarea cu accente istorice și mizează pe o combinație de lemn, piele și elemente digitale care vor fi dezvoltate probabil în viitorul apropiat sau îndepărtat pe mașinile de serie. Cel mai interesant este parbrizul care transformă clasicul head-up display al mașinilor actuale într-un spectacol digital în care șoferul este pus la curent cu toate informațiile necesare, de la hartă la informații geografice și detalii legate de rularea mașinii.

Evident, Mercedes a imaginat conceptul ca fiind complet autonom, mașina având posibilitatea de a prelua comenzile în cazul în care șoferul dorește acest lucru. Când e vorba de prorotipuri de acest tip, nimic nu-i împiedică pe constructori să-și declare iubirea nețărmurită pentru tehnologiile viitorului.

Dacă designul exterior este unul care nu poate să nu-ți atingă coarda sensibilă, cele mai interesante informații apar sub capotă, acolo unde Mercedes anunță un sistem de propulsie full-electric care probabil că va fi utilizat în viitorul apropiat în gama de modele cu emisii zero ale mărcii. Vorbim despre patru motoare electrice așezate în zona fiecărei roți care transformă mașina într-o integrală cu o putere totală de 750 de cai putere. Bateria are capacitatea totală de 80 de kWh și oferă o autonomie de peste 500 de kilometri în condițiile în care accelerația 0-100 km/h are loc în sub 4 secunde.

Dacă toate aceste cifre sunt deja disponibile pe modelele de serie Tesla Motors, americanii nu au la dispoziție un alt artificiu tehnic interesant: grație tehnologiei noi dezvoltate de germani, mașina are capacitatea de încărcare de 350 de kW, ceea ce înseamnă că o stație de alimentare care oferă curent continuu poate încărca în 5 minute echivalentul unui plus de autonomie de 100 de kilometri. În curând pe micile dumneavoastră ecrane.

Comentarii (14)

  • rotila
    trei articole pe aceeasi pagina e prea mult, indiferent de tema.
    5 8
  • "o stație de alimentare care oferă curent continuu poate încărca în 5 minute echivalentul unui plus de autonomie de 100 de kilometri"
    1 2
  • Mașina asta arată fabulos. Dar inspiră mult egoism.
    16 5
  • ca si cum ai merge din fundu' curtii!
    2 12
  • interorul nu merge cu designul exterior de nicio culoare...
    15 10
  • aleics
    La sase metri lungime , ce portbagaj o avea?Incape porcul?Vad ca suport pentru sticla de tuica are :)
    16 1
  • Zici că-i mașina lu` Cruella de Vil...
    17 2
  • @LR, daca fabulos se exprima din vocabularul tau, atunci.....masina asta este exact opusul....... o curcanița cocosata de curcan.
    3 20
  • Frumos si nu prea.... Imi place mai mult conceptul celor de la Cadillac prezentat tot la Peabble Beach.
    6 1
  • Atata tamtam pentru o masina care momentan exista doar pe calculator.
    4 13
  • @ztele
    n-ai nimerit-o de data asta

    masina va fi prezentata incepand de pe data de 21 august la Pebble Beach...si nu pe monitoare de laptop :)
    11 3
  • Pai n-ar fi mai bine s-o vedem intai, totusi?
    0 11
  • Ideea principala a unui concept este sa lasi imaginatia libera.

    In cazul asta treaba cred ca a stat cam asa: "Baieti, asta e istoria Maybach, asta e tehnologia prezenta, asta o sa avem maine si asta e trendul. Puneti povestea asta in realitate."

    @LR, orice coupe sau roadster sunt in principiu masini putin egoiste, nu crezi? :)

    @q, conceptul prezinta in linii moderne un limbaj de design retro. Interiorul e doar vitrina tehnologica a ceea ce va fi. Eu zic ca masina asta si-a atins scopul perfect.

    @aleics, daca pentru sticla de trascau au gasit un loc special pentru clientul roman, eu cred ca poti sa-ti pui un pic imagiatia la contributie si sa gasesti solutia pentru porc. De exemplu poti sa-ti tragi o folie de plastic peste toata partea pasagerului si sa pui carnea pe podea la picioare. Restul poti sa-l umpli bine mersi cu sa ci si damigene pana in tavan. Daca nu mai poti sa inchizi usa, no problem, o legi cu sfoara. Pe langa toate astea, trecatorii si participantii la trafic pe care o sa-i depasesti in viteza or sa-ti vada toata bogatia si-or sa crape de invidie. Bonus tata!

    @zele, ai foarte mare dreptate. Masina sa egzista numa pa calculator. Daca vrei s-o vezi tre sa te duci la ambasada SUA si sa le ceri viza. Motivul: nu crezi ca masina e reala si tre sa te convigi cu okii tai la Peblble Beach. Mancatias.

    Ultima intrebare: @inexorabil, iti place pana la urma grila au ba?
    Mie DA.
    5 1
  • @zarnesteanu: ai vazut vreo poza cu masina in realitate?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru