Licitaţie pentru Lotus-ul Esprit transformat în submarin în filmul James Bond

de Bogdan Mirică
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Exemplarul Lotus esprit transformat în submarin pentru filmările seriei James Bond „The spy who loved me”, va fi scos la licitaţie în toamnă. Vehiculul a fost un submarin complet funcţional.

Seriile James Bond au rămas în memoria cinefililor, dar şi a pasionaţilor de automobile. Agentul britanic a avut întotdeauna la dispoziţie maşini exotice sau pregătite special pentru misiunile sale dificile. Unul dintre cele mai interesante concepte auto care a jucat alături de James Bond este Lotus Esprit Submarine.

După cum o sugerează şi numele, maşina este un Esprit transformat în submarin pentru o misiune subacvatică în seria „The spy who loved me”. Prototipul va fi scos la licitaţie de casa RM Auctions în luna septembrie a acestui an, la Londra.

Esential 100.000 de dolari a costat construirea exemplarului Lotus Esprit Submarine.
Botezată de oamenii de pe platoul de filmare Wet Nellie, maşina a fost construită de Oceanograful Perry din Florida, cu un cost de 100.000 de dolari, echivalentul a 500.000 de dolari în prezent. Esprit-ul a fost transformat atunci într-un submarin complet funcţional.

După ce s-a încheiat producţia filmului, maşina a fost expediată la New York, unde a fost conservată pentru aproape un deceniu.

În 1989 însă, maşina a fost desigilată şi scoasă la licitaţie secretă, pentru a evita fraudele. O familie britanică a licitat o sumă modestă şi a reuşit să câştige maşina vedetă.

via RM Auctions

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru