Loeb intenţionează să concureze în Raliul Dakar 2016 cu Peugeot

de Daniel Popescu
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb analizează posibilitatea de a concura în Raliul Dakar 2016 pentru Peugeot cu preţul renunţării la cariera în Campionatul Mondial de Turisme.

Cariera mea în WTCC evoluează şi pot fi foarte motivat să rămână anul viitor, dar Dakar ar putea fi o provocare majoră.

Sebastien Loeb
Pilot WTCC
Sebastien Loeb s-a refugiat alături de Citroen în Campionatul Mondial de Turisme după retragerea din WRC, iar contractul său urmează să expire la sfârşitul sezonului 2015.

Pentru 2016, nonuplul campion mondial de raliuri nu a luat încă nicio decizie, însă analizează posibilitatea de a concura în Raliul Dakar pentru Peugeot, colegii de grup ai constructorului francez. De altfel, Loeb a participat recent la o sesiune de teste de două zile cu Peugeot 2008 DKR în Maroc.

"Mi-a plăcut foarte mult să testez maşina. Cariera mea în WTCC evoluează şi pot fi foarte motivat să rămână anul viitor, dar Dakar ar putea fi o provocare majoră. Dacă fac Raliul Dakar ar trebui să mă pregătesc intens şi ar fi un pic dificil să le fac pe amândouă. Trebuie să mă gândesc la asta", a declarat el.

Poveştile motorsportului: Peripeţiile Peugeot în Raliul Dakar

Citroen: Decizia îi aparţine lui Loeb

Nu există un răspuns definitv, depinde ce consideră el că este potrivit pentru grup.

Linda Jackson
CEO Citroen
Citroen susţine că nu va încerca să influenţeze decizia lui Loeb în privinţa competiţiei în care să concureze în sezonul următor, astfel că francezul va avea libertate deplină să aleagă dacă va accepta provocarea Raliului Dakar.

"Loeb este pilot Citroen.

A apărut la Monte Carlo într-un DS, care este un brand separat, şi a concurat la Pikes Peak (n.r - pentru Peugeot, în 2013). Fiecare ocazie la timpul ei. Nu există un răspuns definitv, depinde ce consideră el că este potrivit pentru grup. Dacă vrea să facă asta şi crede că este potrivit pentru grup, vom lua asta în considerare", a declarat Linda Jackson, CEO-ul Citroen.

Loeb şi-a câştigat reputaţia în WRC, însă a ieşit în evidenţă şi prin participările sale în WTCC şi prin stabilirea unui nou record în cursa de la Pikes Peak.

Poveştile motorsportului: Pikes Peak sau cursa spre nori

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru