Maserati 250F, cea mai tare masina de curse din istorie

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.01.2009
Britanicii au votat monopostul Maserati 250F ca cel mai reprezentativ din istoria automobilismului, in cadrul unui concurs organizat de revista Octane.

Maserati 250F a fost votata de britanici cea mai tare masina de curse din istoria automobilismului. Sondajul a fost realizat de revista britanica Octane si a cuprins mai multe nominalizari realizate de piloti celebri si personalitati ale lumii auto: Brian Redman, Damon Hill, Derek Bell, Carroll Shelby, Andy Wallace sau Bobby Rahal.

Gratie acestui titlu onorific, Maserati 250F a facut un tur in centrul Londrei pana la Royal Automobile Club. Evenimentul a fost omagiat cu maxima atentie de britanici, modelul fiind condus de Nick Mason, unul dintre membrii legendarei trupe rock Pink Floyd si un mare impatimit al automobilismului.

Starul Pink Floyd a declarat: “Premiul este bine meritat. 250F este arhetipul masinilor de cursa si este si una dintre cele mai frumoase realizari din lumea automobilistica. Sunt incantat ca 250F si-a batut rivalii”. Nick Mason nu este doar un muzician de geniu, ci are si o vasta experienta automobilistica. Britanicul a participat in cinci editii ale cursei de 24 h de la Le Mans si are o colectie de automobile estimate la 50 de milioane de dolari.

Maserati 250F a fost monopostul nominalizat de Sir Stirling Moss, unul dintre cei mai mari piloti de Formula 1 din istorie.

Maserati 250F este poate cea mai reprezentativa masina din istoria noastra, o capodopera a ingineriei din anii 50.

Timpurile s-au schimbat si acum suntem un producator de lux, dar inca mai pastram ADN-ul unui monopost ca 250F”, a declarat Andrea Antonnicola, directorul Maserati Marea Britanie.

Via | Maserati UK

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru