Maserati Levante va avea versiune plug-in hybrid: "Mașina se va conduce la fel ca orice alt Maserati"

de Daniel Popescu
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati Levante va primi o versiune plug-in hybrid cu tehnologie împrumutată de la Chrysler Pacifica, iar aceasta ar putea fi utilizată ulterior și pe Ghibli și Quattroporte.

Toți constructorii sunt nevoiți să adopte tehnologii electrice pentru a putea respecta viitoarele norme de poluare, iar producătorii premium nu fac excepție de la această regulă. Pe lista s-a înscris inclusiv Maserati, care a confirmat că va dezvolta o versiune plug-in hybrid pentru Levante.

Întrucât anticipează că versiunea plug-in hybrid va genera mai puțin de 10% din vânzările totale ale SUV-ului, constructorul italian a decis să împrumute tehnologia de la utilitara Chrysler Pacifica. Decizia nu este surprinzătoare în contextul în care Maserati face parte din Grupul Fiat-Chrysler.

Oficialii Maserati insistă însă că versiunea electrificată a lui Levante se va conduce la fel de bine ca orice fel de Maserati.

"Va fi un Maserati, iar Maserati înseamnă multe lucruri. Unul dintre ele este plăcerea de a conduce. Dacă putem oferi același sentiment cu tehnologia hibridă ca și în cazul actualei noastre game de modele, de ce nu? Dezvoltăm deja ceva în această direcție", spune Umberto Cini, directorul de vânzări pentru piețe externe.

În funcție de popularitatea de care va avea Levante în versiune electrificată, este posibil ca și Ghibli și Quattroporte să primească pachetul plug-in hybrid într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru