Mașina care a parcurs distanța de la Pământ la Lună de trei ori: Pagani Zonda cu un milion de kilometri la bord

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Pagani Zonda produs în anul 1998 a reușit să adune un milion de kilometri. El a fost folosit aproape non-stop în ultimii 17 ani.

De obicei, supercarurile nu parcurg foarte mulți kilometri. Există însă și excepții, despre care nu auzim foarte des. În anul 1998 Pagani dădea naștere unei mașini speciale: un Zonda C12 propulsat de prima configurație a motorului M120.

Cu un propulsor de 6 litri și o putere de 394 de cai, mașina putea atinge atunci 330 de km/h. Pe parcurs a evoluat și s-a transformat în C12-S, un derivat al aceluiași model, echipat cu și mai mulți cai putere. Exemplarul a fost folosit multă vreme de inginerii de test Pagani, care au parcurs mii de kilometri pentru a testa diferite accesorii și componente ale modelelor de serie.

Poate părea incredibil, dar la 17 ani de la naștere, mașina de teste creată de Pagani a însumat peste un milion de kilometri parcurși. O valoare incredibilă chiar și pentru o mașină de volum.

Esential 17 ani de existență are exemplarul Pagani Zonda cu număr de kilometri record.
1 milion de kilometri a parcurs exemplarul Pagani Zonda.
O asemenea experiență nu putea rămâne fără răsplată.
Pagani a decis să restaureze până la cel mai mic detaliu mașina, oferită drept cadou fondatorului companiei, Horacio Pagani, ajuns la vârsta de 60 de ani.

Însă, pentru că reprezintă o filă importantă în istoria brandului, exemplarul va fi expus la muzeul Pagani, pregătit să își deschidă porțile pentru prima dată în cursul anului viitor. Mai mult, din respect pentru milionul de kilometri parcurși, oamenii din interiorul companiei i-au spus La Nonna, în traducere simplă ”bunica”.

Comentarii (5)

  • Deci se poate ! Un supercar care tine cat un tir !
    24 1
  • Motorul era de provenienta Mercedes, un V12 de 6.0L :):):), aproape 400 CP inca din 1998. Vorbim de o jucarie turata si trasa de ea ca la carte, nu de o masina de spalat "fiabila" (bleah) care face juma de million cu 60 km/h :):):)
    18 1
  • @zarnesteanu
    Am uitat ca au motoare MBZ AMG...scz.
    13 1
  • Ceva nu se leaga in toata treaba asta. Nu are logica. Adica masina asta cu motor de "Marsadas" a ajuns la un milion de km. Bah "habarnistlor", asa ceva doar la japoneze se poate. Daca s-au atins un mil de km cu masina aia sigur are motor japonez. Dar pentru marketing, se spune ca are motor Marsadas sa prinda la publicul prost care nu stie ce e aia "masina". N-are cum sa ajunga un supercar la peste un mil de km cand are motor de jermania. Ca se topesc pistoanele in el. Defapt se topeste motorul. Defapt sa topeste masina cu totul. Defapt cine isi cumpara masina nemteasca sau cu tehnologie nemteasca in loc de japoneza, are creierul topit.
    PS: ma astept ca acest mesaj sa fie inteles de aproape toti asa cum trebuie.
    23 4
  • Mitica Blajinul
    @pana, you made my day!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru