Mașinile Toyota se vor transforma în medici: o serie de senzori vor detecta și anticipa atacurile de cord ale șoferului

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va monta senzori în mașini pentru a detecta și anticipa dacă șoferul riscă să aibă un atac de cord la volan, moment în care sistemul autonom va prelua controlul și va parca vehiculul în siguranță.

Toyota a anunțat lansarea unui proiect inedit prin care va combina utilitatea funcțiilor autonome ale unei mașini cu tehnologia care va permite analiza stării de sănătate a șoferului.

Astfel, constructorul japonez intenționează să integreze senzori în diverse locuri ale interiorului, în special la nivelul scaunului, centurii de siguranță și volanului pentru a detecta și, eventual, chiar anticipa momentul în care șoferul suferă un atac de cord.

Într-o astfel de situație, cu ajutorul viitoarelor funcții autonome, mașina va prelua controlul asupra volanului și va parca singură într-un loc sigur cât mai apropiat de cel în care s-a petrecut incidentul. În plus, mașina va alerta autonomat serviciile de urgență.

Prin utilizarea unui astfel de sistem, Toyota speră să reducă numărul accidentelor rutiere provocate de problemele bruște de sănătate ale șoferilor.

Pentru o precizie cât mai mare, inginerii Toyota vor încerca să ia în calcul elemente precum vibrațiile din interior în timpul mișcării, care ar putea oferi rezultate eronate. De altfel, inginerii vor analiza datele obținute în timp de la senzori pentru a îmbunătăți capacitatea sistemului de a detecta și anticipa atacurile de cord.

Japonezii intenționează inclusiv să colaboreze cu spitalele pentru a obține acces la electrocardiograme.

Via Auto Plus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru