Mașinile Toyota vor fi compatibile cu sistemul Android Auto: anunțul oficial este așteptat în luna octombrie

de Daniel Popescu
Luni, 24.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va oferi suport pentru sistemul Android Auto, care permite conectarea smartphone-urilor Android la mașină, iar anunțul oficial este așteptat în luna octombrie. Japonezii oferă deja compatibilitate cu Apple CarPlay.

Toyota a refuzat o lungă perioadă de timp să ofere posibilitatea clienților să-și conecteze smartphone-ul la mașină, în primul rând din considerente de securitate.

Japonezii și-au schimbat atitudinea în luna ianuarie, când au anunțat că modelele sale vor fi compatibile cu sistemul CarPlay dezvoltat de Apple pentru dispozitivele iPhone, iar presa internațională anunțat acum că Toyota a ajuns la un acord și cu Google.

Astfel, mașinile Toyota vor fi compatibile și cu sistemul Android Auto, element util pentru utilizatorii de smartphone-uri Android care doresc să conecteze telefonul la mașină. Informația a fost dezvăluită de mai multe surse din cadrul constructorului japonez, în timp ce o altă sursă a precizat că un anunț oficial va fi făcut cel mai devreme în luna octombrie.

Pe de altă parte, reprezentanții Toyota și Google au refuzat să facă orice fel de comentariu pe marginea acestui subiect, ceea ce sugerează că informațiile sunt reale.

În prezent, utilizatorii de Android își pot conecta telefonul la mașinile Toyota doar prin utilizarea unui sistem Smart Device Link dezvoltat de Ford, care limitează însă puternic atât designul aplicației, cât și funcțiile acesteia.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Hm, ciudat. Am inchiriat un RAV4 prin luna Mai si avea deja Android Auto integrat in tableta/navigatia de pe bord...

    Ma surprinde ca au anunțat abia acum suportul pentru ceva deja implementat.
    0 2
  • kim_vl
    @Alex
    Ciudat ce spui tu din moment ce noul RAV4 2019 a fost anuntat peste tot ca neavand Android Auto. Cred ca RAV-ul condus de tine a fost hack-uit.
    O miscare inspirata din partea Toyota. Stersesem de pe lista de achizitie a unui nou SUV pe RAV4 2019 tocmai din lipsa Android Auto..
    1 3
  • Pro_Toyo
    @kim_vl
    Nu cred ca Android Auto e un show stopper. Adica nu poti sa elimini o masina din cauza asta.. macar ii dai o sansa masinii respective.
    La fel gandeam si eu inainte sa cumpar o masina noua in ianuarie 2018, ca neaparat trebuie sa aibe Android Auto.. masina a fost livrata in Aprilie 2018, si de atunci l-am folosit de 3 ori in 4000km.
    3 0
  • kim_vl
    De cand am luat prima masina cu AA in 2017 merg aproape exclusiv cu Waze-ul activat, chiar si in oras (pt. a evita traseele aglomerate). Satul de vetuza pt. telefon din parbriz (care se tot rupea, cadea etc.) am vandut o masina de 6 ani/58k km si pt. acest motiv.
    Avand de unde alege, da, lipsa AA este pt. mine un show stopper. Nu ma mai vad acum stand cu ventuza in parbriz.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru