Mazda a înregistrat pierderi din cauza vânzărilor slabe din ultimele luni: producția a fost afectată temporar de inundațiile din Japonia

de Paul Cosma
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a avut pierderi pe trimestrul al treilea din acest an, unul dintre motive fiind întreruperea temporară a producției ca urmare a inundațiilor din Japonia ce au afectat activitatea constructorului nipon.

Mazda a înregistrat pierderi operaționale de aproape 20 de milioane de dolari în trimestrul ce s-a încheiat la sfârșitul lunii septembrie. În urmă cu un an, niponii reușiseră un profit de 322 de milioane de dolari în aceeași perioadă.

Potrivit datelor publicate de Mazda, una dintre principalele cauze pentru această contraperformanță a fost întreruperea producției din Japonia, acolo unde ploile torențiale și inundațiile au afectat operațiunile constructorului în ultimele luni.

Mazda a pierdut în total 44.000 de mașini complet echipate și alte 23.000 de kituri ce urmau să fie asamblate în afara Japoniei. Astfel, circa 22.000 de mașini nu au mai ajuns la clienții lor din cauza evenimentelor naturale, iar pagubele s-au ridicat la peste 150 de milioane de dolari.

Japonezii se așteaptă ca vânzările din acest an să scadă ușor, cu doar 1%, la un total de 1.62 milioane de unități, cu cifre constante pentru Europa și America de Nord.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru