McLaren exclude varianta dezvoltării unui SUV: britanicii nu vor călca pe urmele Porsche sau Lamborghini

de Petre Barac
Joi, 18.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a subliniat că nu va lansa niciun SUV deoarece nu respectă filozofia companiei și se va concentra pe dezvoltarea propulsiei hibride pentru modelele sale viitoare.

Nu cu multă vreme în urmă, era de neconceput ca branduri precum Porsche, Lamborghini sau Ferrari să iasă pe piață cu propriile SUV-uri, însă timpul a mai schimbat abordările constructorilor auto.

Dacă Porsche a lansat Cayenne și Macan, Lamborghini a venit de curând cu Urus, iar Ferrari se gândește să meargă pe același drum, britanicii de la McLaren spun că nu au de gând să lanseze vreun SUV pe piață.

“Nu sunt prima persoană care subliniază că un SUV nu ar putea să respecte filozofia companiei noastre”, a declarat Dan Parry-Williams, șeful de design de la McLaren pentru Top Gear.

Dacă alți constructori au motivat decizia dezvoltării unui SUV prin cererea ridicată de pe piață, constructorul britanic nu se află sub presiune să facă acest lucru, mai ales că vânzările din 2017 au adus un nou record pentru McLaren.

În schimb, producătorul din Woking a anunțat recent că se va concentra pe dezvoltarea propulsiei hibride și reducerea greutății pentru modelele sale viitoare.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • Adrian C
    Si peste un an spun ca piata le cere un suv si il vor lansa cat de curand :))) niciodata sa nu spui niciodata.
    6 1
  • In F1 sunt pe nicaieri dar bat recordul la vanzari.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru