McLaren P1 a obţinut o viteză medie de peste 180 km/h pe Nurburgring

de Sebastian Toma
Vineri, 06.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la McLaren au venit cu detalii noi despre turul lui P1 la Nurburgring. Deşi n-au anunţat timpul obţinut, cei de la McLaren spun că au avut o viteză medie de peste 180 km/h, ceea ce ar însemna un rezultat superior lui Porsche 918 Spyder.

Esential 6 secunde a fost intervalul mediu la care a schimbat pilotul lui P1 treptele de viteză pe Nurburgring.
McLaren ţine secret timpul lui P1 la Nurburgring, cu toate că profită la maximum de atenţia acordată din partea presei. După ce au prezentat un clip care surprinde o parte din Iadul Verde la bordul lui P1, englezii de la McLaren au revenit cu câteva detalii menite să pună gaz pe foc în cursa cu Porsche 918 Spyder. În prezent, cel mai rapid model de serie pe Nordschleife este hipercarul din Zuffenhausen, dar englezii de la McLaren lasă de înţeles că ei ar putea fi noii regi ai circuitului german, fără să afirme acest lucru în vreo declaraţie.

VIDEO: McLaren P1 şi întâlnirea cu Iadul Verde - un clip cu emoţie şi adrenalină

Concluzia vine din declaraţia de astăzi a englezilor, care anunţă o viteză medie de peste 111 mile pe oră pe Nordschleife. Spre comparaţie, cei de la Porsche au anunţat şi ei o viteză medie de peste 111 mile pe oră la Nurburgring, deci ne putem aştepta la un rezultat foarte apropiat. Cele 111 mile pe oră echivalează viteza de 180 km/h, remarcabilă pe un circuit cu 150 de viraje şi o diferenţă de 300 de metri în înălţime. În orice caz, timpul celor de la McLaren a fost mai mic de şapte minute.

Englezii se mai mândesc cu o performanţă: atingerea vitezei maxime a lui P1 (limitată electronic la 330 km/h) pe linia dreaptă Döttinger Höhe.

Urmareste Automarket
Cei de la McLaren l-au ales pe pilotul lor de teste, Chris Goodwin, sa fie în spatele volanului lui P1 pentru tentativa de doborâre a recordului. Pilotul a condus un model P1 cu numele de cod XP2R, vopsit în nuanţa Supernova Silver, cu modul Race cuplat. Asta înseamnă că eleronul spate a fost extins cu 300 milimetri, garda la sol a fost redusă cu 50 de milimetri şi suspensia a fost întărită cu 300%. Telemetria arată că pilotul a schimbat treapta de viteză, în medie, odată la şase secunde, iar DRS-ul a fost folosit de şapte ori pe parcursul turului, totalizând 9% din întregul tur.

McLaren Special Operations prezintă un concept de personalizare bazat pe MP4-12C

McLaren MSO 12 C Concept

Divizia specială de personalizare a mărcii din Woking a realizat un concept care să le demonstreze abilităţile şi dăruirea.

El se numeşte MSO 12 C Concept şi prezintă o serie de îmbunătăţiri faţă de un MP4-12C "standard". Divizia înfiinţată în august 2011 i-a montat lui MP4-12C o capotă redesenată, o bară faţă modificată şi un set de fante de aerisire montate în zona eleronului spate. În plus, modelul are propria sa frână aerodinamică, alături de un plafon special care integrează o fantă care ghidează aerul rece înspre motor. Toate elementele noi sunt realizate din fibră de carbon, în timp ce prezoanele roţilor şi capacele de la rezervoarele de carburant, lichid de răcire şi ulei sunt făcute din titaniu, pentru a reduce masa totală a modelului.

Via McLaren

Comentarii (6)

  • Gantera
    Tinand cont ca are un pret dublu fata de Porsche, mi s-ar parea normal sa-l depaseasca.
    12 10
  • qwerty
    McLaren asteapta timpul LaFerrari -ului pentru a vedea daca e cazul sa minta cu cateva secunde.
    Oricum timpii declarati de producatori nu sunt de incredere. Niciuna din publicatiile private nu au reusit sa scoata timpii Nissanului GTR sau a Corvette -ului ZR1 declarati de producatori.
    4 4
  • markusrull
    6:55 de sec a fost timpul obtinut de P1
    6 10
  • @ markusrull
    Link ? Daca McLaren doborau timpul celor de la Porsche, aveau interesul ca toate site-urile auto din lume sa stie acest lucru . Cei de la McLaren au declarat doar ca au coborat sub timpul de 7 min iar potrivit celor de la Autocar timpul cel mai probabil obtinut de McLaren P1 a fost de 6min 59.17sec ( http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/mclaren-p1-confirms-sub-seven-minute-nurburgring-lap ) .
    7 0
  • coitza
    6:55 de sec a fost timpul obtinut de P1

    oldnews!
    1 1
  • Cu 17 secunde mai rapid decat Viper SRT10 (2010) cu 600CP ....yo zic ca la 900+ CP ... Trebuia mai repede sa mearga. E diferenta de 8km/h dintre vitezele lor medii pe circuit... ( 173km/h Viper si 181km/h P1 )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru