Mercedes-Benz GLC Coupé - prima schiţă a viitorului rival al lui BMW X4

de Sebastian Toma
Joi, 02.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat prima schiţă oficială a lui GLC Coupe, frate mai mic al lui GLE şi rivalul direct al lui BMW X4.

Mercedes-Benz GLC Coupe este cu un pas mai aproape de producţie, rivalul lui BMW X4 urmând să fie prezentat la Salonul Auto de la Shanghai într-o variantă care va purta titulatura de studiu de design, dar va avea multe elemente apropiate de serie. Până la dezvelirea programată în data de 20 aprilie 2015, cei de la Mercedes-Benz au prezentat prima schiţă oficială de design a acestui model. Varianta de serie a lui GLC Coupe este programată să debuteze undeva în anul 2017, anunţă sursele citate de englezii de la Autocar.

Mercedes ar putea dezvolta primul său pick-up premium pe baza lui Nissan Navara

Viitorul GLC Coupe este bazat pe platforma tehnică a celei de-a doua generaţii a lui GLK, model care va debuta pe piaţă cu titulatura GLC, conform noii strategii de denumire a modelelor Mercedes-Benz. Viitorul GLC va împărţi anumite elemente ale platformei tehnice cu actuala generaţie a lui C-Klasse, cunoscută sub numele de W205 între fanii constructorului german. Odată cu platforma, GLC va prelua de la C-Klasse şi gama de motorizări şi dotările tehnologice şi de siguranţă.

Lista lansărilor Mercedes de anul viitor: GLE, A-Klasse facelift și GLC

Urmareste Automarket
Decizia de schimbare a denumirilor modelelor Mercedes-Benz a fost anunţată la finalul anului 2014.
Propunerea este mai simplă decât părea la prima vedere şi împarte gama în modele de bază şi derivate. Gama de bază este compusă din modelele care au o singură literă în denumire, existând cinci asemenea game plus modelul G-Klasse. Vorbim despre A, B, C, E şi S. Fiecare dintre acestea are sau va avea propriul său derivat: GL pentru versiunea SUV, CL pentru versiunea coupe şi SL pentru versiunea roadster, în cazul în care aceasta va fi exista.

Via Autocar | Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • o veche vorba de duh spune:,,un nebun arunca o piatra in apa iar zece cuminti n-o pot scoate''...in cazul de fata cei,,zece cuminti''nu se chinuie s-o mai scoata,arunca si ei cate una...ironia e ca mai apar si altii, care-i aplauda...spectacolul i-a proportii si totul devine fenomen(cult)...
    8 0
  • @ Automarket
    S-au anuntat castigatorii WCOTY din acest an, Mercedes castigand 3 din cele 5 premii puse in joc ( www.wcoty.com ) .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru