Lista lansărilor Mercedes de anul viitor: GLE, A-Klasse facelift și GLC

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul 2015 va fi unul extrem de plin pentru Mercedes, care are în plan lansarea mai multor modele noi. Printre ele se numără faceliftul actualului ML, care va fi rebotezat GLE, și noua generație GLK, rebotezată și ea GLC.

În cadrul evenimentului care a dezvăluit primele modele din gama AMG Sport, Mercedes a dat publicității și o listă oficială a lansărilor pregătite pentru anul viitor.

Primul SUV coupe Mercedes: GLE

2015 este un an extrem de important pentru constructorul din Stuttgart. El va debuta în forță odată cu cel mai mare salon al începutului de an, adică la Detroit. Aici vom face cunoștință cu noile GLE450 și C450, primele modele ale noii game sportive AMG Sport.

Mercedes anunță primele modele AMG Sport. Unul dintre ele va fi GLE450 Coupe, rival pentru BMW X6

Luna martie va consemna deschiderea celui mai mare salon auto european, desfășurat la Geneva. Aici își vor face apariția Mercedes-Maybach S-Klasse, cel mai luxos S-Klasse creat vreodată și primul exponent al diviziei de lux care învie numele Maybach.

Limuzina va fi însoțită la stand de noul CLA Shooting Brake, un model prezentat cu doar câteva săptămâni în urmă. Lista premierelor de la Geneva va fi completată de versiunea hibridă alimentată la priză a actualei Clasa C.

Tot în martie se vor face și primele livrări ale supercarului Mercedes-AMG GT.

Smart Fortwo Cabrio și Brabus Fortwo

La numai o lună distanță de Geneva, în aprilie mai exact, constructorul german va introduce tracțiunea integrală 4Matic pentru modelul de familie V-Klasse. Și gama Smart pregătește o premieră tot atunci: prima versiune sportivă modificată de Brabus a actualului Fortwo. Ea va veni la pachet cu debutul variantei cu acoperiș amovibil, Smart Fortwo Cabrio.

Luna iunie va fi una deosebit de importantă la Stuttgart. Mercedes va trece la modificarea SUV-urilor sale. Două dintre cele mai importante nume vor fi schimbate: actualul GLK va deveni GLC, iar actualul ML se va transforma în GLE. În cazul lui GLC vorbim despre o generație complet nouă, iar în cazul lui GLE de un facelift pentru jumătatea carierei.

Mercedes-Benz schimbă denumirile unor modele şi versiuni: CDI devine "d" şi GLK devine GLC

Și actualul A-Klasse va avea parte d eun facelift, însă acesta va veni abia în toamnă, în luna septembrie mai exact, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Sfârșitul de an va aduce și debutul mult așteptatului C-Klasse Coupe, în luna noiembrie.

Comentarii (4)

  • Astept cu nerabdare "GLE-ul". Se pare ca Mercedes se pricepe mai bine la coupe-uri decat competitorii, cel putin pana acum la "non-suv-uri".
    8 3
  • @Andi
    Dacă X6 este considerat o strutocamila, modelul celor de la Mercedes nu va diferi prea mult, profilul va fi același.Să vedem dacă este loc pe piață pentru mai multe modele de genul asta, mai ales ca va veni și Audi să completeze trio-ul, eu zic ca tot X6 va avea întaietate pt simplu fapt că este mai cunoscut, a ajuns la a doua generatie, e greu pt iubitorii de fite să treacă masiv în tabara rivalilor. Un exemplu concret este CLS, se vinde mai bine decât seria 6 GC și A7.
    8 3
  • OK, gle este si faceliful lui ml, dar si coupe-ul lui ml??? hmmm
    2 0
  • @dan_grc
    Pe ce te bazezi cand spui ca CLS se vinde mai bine decat A7? Din cifrele pe care le-am gasit pe net, situatia este inversa. Te-as ruga sa postezi informatiile pe care le ai, poate ne luminezi si pe noi.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru