Mercedes-Benz schimbă denumirile unor modele şi versiuni: CDI devine "d" şi GLK devine GLC

de Sebastian Toma
Marti, 11.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunţat noua strategie după care îşi va denumi modelele. În timp ce modelele care au numele dintr-o singură literă şi-l păstrează, toate SUV-urile devin GL, coupe-urile CL şi roadsterele SL. Fiecărei categorii în parte îi revine apoi un sufix.

Esential 2015 este anul în care vor debuta primele modele Mercedes-Benz denumite conform strategiei noi a companiei germane.
Mercedes-Benz a prezentat noua sa filozofie de botezare a modelelor, creată special pentru a elimina confuziile cauzate de noile crossovere şi modele de nişă ale mărcii. Noua variantă este mai simplă decât pare la prima vedere şi împarte gama în modele de bază şi derivate. Gama de bază este compusă din modelele care au o singură literă în denumire, existând cinci asemenea game plus modelul G-Klasse. Vorbim despre A, B, C, E şi S. Fiecare dintre acestea are sau va avea propriul său derivat: GL pentru versiunea SUV, CL pentru versiunea coupe şi SL pentru versiunea roadster, în cazul în care aceasta va fi exista.

Schimbările vor fi aplicate în gamă pe măsură ce vor fi lansate noi generaţii şi facelift-uri, înlocuitorii urmând să primească direct denumirea cea nouă. În afară de G-Klasse, mai există o excepţie importantă de la regulă: modelul SL îşi păstrează denumirea fără să devină SLS. Acest lucru se face pentru a păstra numele iconic al roadster-ului său şi pentru a evita confuziile cu fostul supercar al diviziei AMG.

Mercedes va schimba numele SUV-ului ML în GLE

Celebrul G-Klasse nu ăşi va schimba denumirea nici după noua strategie.
Aceeaşi excepţie i se aplică şi lui SL.

Mercedes-Maybach S600, prima imagine cu interiorul celui mai luxos S-Klasse

Schimbarea de denumire din gama Mercedes-Benz nu se opreşte aici, motorizările urmând să primească şi ele propria modificare. Pe capacul portbagajului, în locul actualelor "CDI" sau "Natural Gas Drive" sau "BlueTec Hybrid" va fi regăsită o singură literă în compania formaţiei de cifre care desemnează motorizarea. Astfel, ce este astăzi S 400 Hybrid, de exemplu, va deveni S 400 h, iar A200 CDI va deveni "A 200 d". Motorizările alimentate cu benzină nu vor avea niciun sufix în denumirea oficială sau în denumirea afişată pe capacul portbagajului, la fel ca şi până acum. Şi la acest capitol există o excepţie, sistemul 4MATIC urmând să-şi păstreze formatul şi pentru viitoarele generaţii de modele Mercedes-Benz.

Aşa arată schimbările de denumire pentru motorizările care vor fi folosite în gama Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz va lansa 12 modele complet noi până în 2020

Urmareste Automarket
Marca din Stuttgart nu este prima care trece printr-o schimbare de strategie de denumire a modelelor.
Cei de la Infiniti, colegi de alianţă în prezent cu Mercedes-Benz, au anunţat la finele lui 2012 că îşi vor denumi toate modelele din gamă Q şi QX. Rivalii de la Audi au trecut şi ei printr-o schimbare similară de strategie la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90, când au trecut la denumirile cu litera "A" în faţa unei cifre care să desemneze clasa modelului. BMW a rămas destul de constantă în denumiri în ultimii 40 de ani, dar a operat schimbări la nivelul sufixelor care desemnează motorizarea modelelor, precum şi la denumirea versiunii de transmisie sau de tracţiune.

Mercedes-Benz confirmă numele Maybach pentru viitorul S-Klasse cu ampatament mărit

Via Mercedes-Benz

Comentarii (7)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Pai CDI-urile de cand sunt euro 5/6 parca se numesc BlueTec ...
    5 0
  • Dar cu fiabilitatea si consumurile mult peste brosuri reliefate de studiile unor organisme independente europene cum ramane? Mai schimba cate o denumire si cred ca pot concura prin asta cu VAG si Bmw?
    7 4
  • Mi se pare o greseala la ML sa fie schimbat in GLE, cat si CDI in d, dar bine ca versiunile cu tractiune integrala nu vor deveni Quattro sau xdrive.
    8 2
  • Si acum S class coupe redevine CL?
    3 5
  • Suleyman Cunoscatoru
    Multe schimbari. Demult citeam ca BMW si Mercedes vor sa colaboreze... uitati si sursa: http://www.automarket.ro/stiri/mercedes-si-bmw-planuiesc-o-colaborare-istorica-19013.html

    Se poate ca aceasta abreviere din cdi in d sa fie primul pas.
    3 3
  • @ultimii doi
    Imaginatie bogata mai aveti :)

    Toate versiunile de caroserie nu schimba denumirea modelului.
    Clasa C coupe va avea to C scris pe masina, la fel cu clasa S coupe are doar S.
    Miscarea lor e de foarte mult timp planificata, doar ca abia acum au gasit momentul bun sa o si puna in practica. Este o schimbare menita sa clarifice si sa statueze mai bine pozitionarea fiecarui model + adreseaza mai multa clientela.
    Este o initiativa de simplificare similara cu multe altele in piata (vezi companiile de telecomunicatii, vezi BMW care mai nou a facut o realiniere similara, etc.)
    2 0
  • johnny_Zwee
    nu conteaza asa mult asta, daca vor ramane tot cei mai tari din bansa, calitativ vorbind!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru