Mercedes-Benz va lansa 12 modele complet noi până în 2020

de Sebastian Toma
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thomas Weber, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al Mercedes-Benz, a anunţat lansarea a 12 modele complet noi în gama din Stuttgart până în 2020, niciunul dintre ele neavând un predecesor direct.

Esential 2020 este anul în care gama Mercedes-Benz va include 12 modele complet noi şi 10 hibrizi plug-in lansaţi între anii 2014 şi 2020.
Mercedes-Benz pune la cale cea mai mare ofensivă de modele noi din întreaga sa istorie, titrează englezii de la Autocar, după ce şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al mărcii a anunţat lansarea a 12 modele complet noi în următorii şase ani. Fiecare dintre cele 12 modele la care se referă Thomas Weber, şeful departamentului mai sus menţionat, nu are un predecesor direct în gama mărcii din Stuttgart. Vorbim despre platforme noi sau derivate ale platformelor actuale, din care vor fi dezvoltate noi versiuni de caroserie în funcţie de previziunile şi estimările de piaţă ale companiei privind dorinţele consumatorilor. Tot Thomas Weber a anunţat într-un interviu precedent intenţia Mercedes-Benz de a lansa 10 hibrizi plug-in noi în gama mărcii din Stuttgart, aceştia având rolul de a reduce emisiile de CO2 la nivel de marcă până în anul 2020.

Mercedes-Benz nu va construi un model mai mic decât A-Klasse

Vestea care anunţă 12 modele complet noi în gama Mercedes-Benz a venit la Beijing, în cadrul inaugurării noului centru de cercetare şi dezvoltare al mărcii germane, care a culminat cu prezentarea conceptului G Code, dezvoltat la comun de designerii germani şi de echipa din China. Cei de la Mercedes-Benz ar putea introduce o serie de SUV-uri şi crossovere în gamă în viitorul apropriat, spun analiştii din industrie, după ce constructorul şi-a anunţat intenţia de a adopta denumirile GLC, GLE şi GLS pentru înlocuitorii actualilor GLK, ML şi GL.

Noua filozofie de denumire a modelelor Mercedes-Benz ar face loc în gamă pentru mai multe modele fără a mai necesita schimbări ulterioare a strategiei pentru a acomoda noutăţile în portofoliu.

Mercedes va schimba numele SUV-ului ML în GLE

Conceptul G Code prezintă o vopsea specială, care are capacitatea de a transforma energia solară la care este expusă în energie electrică.

Mercedes-Benz G Code Concept, studiul de design care prefigurează un potenţial crossover de segment B

Urmareste Automarket

Reprezentanţii Mercedes-Benz au fost zgârciţi în declaraţii în ceea ce priveşte lista modelelor care vor fi lansate în următorii ani sau caracterul acestora.

Declaraţiile anterioare ne fac să ne aşteptăm la modele precum GLE Coupe, S-Klasse Maybach şi S-Klasse Maybach Pullmann, CLA Shooting Brake, C-Klasse Cabriolet, GLC Coupe şi poate chiar şi o versiune de serie a lui G Code Concept, un SUV mai mic decât A-Klasse. Conceptul care G Code prezintă un crossover premium de segment A, echipat cu sistem de propulsie hibrid şi cu vopsea "multivoltaică", capabil să încarce parţial acumulatorii sistemului hibrid folosind energia solară captată. Având în vedere nivelul tehnologic al acestei vopsele, care implică şi sistem care să capteze energia eoliană folosind tot vopseaua maşinii, versiunea de serie a tehnologiei este departe de momentul lansării.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • La toate cate un facelift, editie speciala, pachet estetic,faruri cu xenon/LED/Laser de o sa le mai deosebeasca Thomas Weber si doar el intre ele!
    9 3
  • 4 vabias
    20 de modele complet noi inseamna clase si modele ce nu au existat pe piata pana acum. Aberatiile pe care le spui tu se nunesc facelift-uri. asa ca daca nu stii cu ce se mananca mai bine stai in banca ta
    4 6
  • @4 vabias Ba desteptule care nu esti in stare sa pricepi un text.sa fie ele clase diferite dar crezi ca nu vor semana intre ele? Apoi abia se descurca cu numaru actual de modele C Class e identic cu S Class.Bineinteles ca marimea difera.CLS facelift e mama subtilitatilor.Cum crezi tu ca va fi cu inca 12 modele complet noi?
    5 3
  • 4 vabias
    @Vabis. Bietel, nu face pe inteligentul cu mine ca probabil abia daca ai terminat liceul si esti mare cunoscator si "critic" auto. Nu vorbim de platforma pe care se construieste o masina. Ca aici da, probabil au 4-5 platforme mari si late, vorbim de model si de clasa in sine, pe o platforma se pot construi 2-3 clase diferite, de la SUV la limuzina si invers, insa deja imi pierd timpul comuniand cu pers neacreditate in domeniu
    2 2
  • @4 vabias, nu nu vb despre asta.Vorbeam despre faptul ca mi se pare exagerat 12 modele noi cand masinile actuale sa chinuie sa le diferentieze intre ele.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru