Mercedes-Benz S-Klasse este un succes - peste 100.000 unităţi vândute de la debutul producţiei

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 17.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai nouă generaţie a modelului Mercedes-Benz S-Klasse se dovedeşte a fi un succes comercial. În primul an de la debutul producţiei, peste 100.000 unităţi şi-au găsit proprietar.

Mercedes-Benz a anunţat că vânzările celui mai noul model S-Klasse (W222) au depăşit cifra de 100.000 unităţi în primul an de producţie. Este pentru prima dată în istoria acestui model de lux când vânzările trec de pragul de 100.000 exemplare vândute în primul an de fabricaţie. În acest an, Mercedes a vândut 75.391 exemplare ale modelului S-Klasse, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna septembrie a acestui an, 9.501 unităţi au fost livrate către viitori proprietari. În primele nouă luni ale acestui an, Mercedes a vândut, astfel, mai multe exemplare S-Klasse faţă de suma modelelor Clasa S vândute în 2012 şi 2013.

Succes se datorează intrări rapide şi în succesiune pe trei pieţe extrem de importante pentru Mercedes-Benz: Germania, China şi Statele Unite ale Americii. China este cea mai mare piaţă pentru S-Klasse, iar cumpărătorul de Clasa S din China are o medie de vârstă de 40 ani, cu 15 ani mai mică decât media de vârstă din Statele Unite.

Aproximativ 35% din modelele S-Klasse vândute în China sunt folosite cu şofer.

Urmareste Automarket
Gama S-Klasse se va îmbogăţi în viitorul apropiat cu noi versiuni. Pe lângă actualele versiuni standard şi long wheelbase, plus versiunea coupe, S-Klasse va mai primi o variantă cu ampatament extralong ce va readuce numele Maybach în atenţia clienţilor. În plus, va mai exista o versiune cu şase locuri Pullman şi un cabriolet bazat pe modelul S-Klasse Coupe.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (11)

  • LERMONTOV
    cand se inmultesc proprietarii de S classe in ro...e cam bai.nu poti umple la nesfarsit un pahar daca nu iei din altul....(din nefericire aici nu ffunctioneaza principiul vaselor comunicante)...asta asa....sa largim sfera subiectului sa vedem si ce implicatii sociale au aceste vesti,,bune''.
    10 6
  • Un succes? Nimic nou. E vorba de S Class. E normal.
    31 13
  • Cred ca stiu cum poate fi detronata clasa S, anume cu ajutorul unor calamitati naturale care sa distruga doar fabricile Mercedes, altfel slabe sanse.
    16 10
  • robert
    Chiar e un succes.insa pentru mine S-ul nu reprezinta decat opulenta si orice altceva,numai bun gust nu.si ce avem de fapt in segmentul acesta...bmw 7,audi a8,vw phaeton(toate banale,insa masini bune).cred ca daca ai oportunitatea sa dai bani pe o limuzina,trebuie sa alegi jaguar xj sau noul lexus ls.pur simplu intorci capul dupa ele pe strada gandind ca sunt interesante.insa cred ca posesorii trebuie sa fie ca aceste doua masini:rafinati.fiecare alege ce doreste si nu cred ca trebuie sa judeci oamenii dupa masina
    12 30
  • asa este.nu trebuie sa judeci omul dupa ce masina are,dar tu chiar o faci.Asta ,as putea spune ca este ipocrizie.Vad ca ti-ai mai indulcit tonul.
    2 3
  • Vasilica
    La nivelul S-ului nu e nimeni si nici nu cred ca cineva ii va lua locul. Ca vanzarile sunt dublate cel putin este din cauza faptului ca pe toata planeta a devenit iarasi o mare diferenta intre cei bogati si cei saraci. In Franta am vazut foarte multe modele din seria asta noua pe cand Jaguar cateva iar Lexus aproape inexistent(se reflecta si in vanzari)
    5 4
  • razvanis
    Not so exclusive afterall
    1 5
  • robert
    Nu poti sa spui ca o masina e mai buna dupa vanzari.aici cred ca ne raportam doar la gusturi.in primul rand,o masina nu e mai buna sau mai proasta decat alta:e doar diferita.fiecare are ceva special,ce te face sa o cumperi.arata-mi omul ala care toata viata a fost devotat mercedesului si aude intr-o stire ca alta se vinde mai bine,iar apoi isi schimba radical parerea.asta se aplica oricarei marci.daca eu prefer altceva,asta nu inflenteaza pe nimeni.era doar o parere subiectiva,nimic altceva.si da.ma mir cand vad un jaguar,dar e alta senzatie,e o bucurie infantila.
    6 7
  • @robert @razvanis
    Cand vinde mai bine decat concurenta directa aflata pe acelasi palier e clar ca-i o masina mai buna.
    In fond putem discuta in paralel cu alte limuzine premium germane, unde nu poti afirma ah e japoneza, ah e americana, de aia nu s-a vandut.. bla bla bla. Nu ! Evident S Class are acel ceva are o face cea mai buna din clasa, fie ca vorbim de tehnologie, fie ca vorbim de avangardism, viziune etc.
    Iar aici nu-i vorba de exclusivism. Pentru asta exista serii limitate si alte artificii de marketing pe care VAG le-a aplicat la greu cu Bugatti Veyron de exemplu. Nici macar Rolls Royce nu mai mizeaza pe cartea excusivitatii cand e vorba de a-si domina adversarul Bentley. Ba chiar se lauda ca a vandut 2, 3,4 mii de unitati in plus fata de Bentley.
    6 2
  • @robert
    Faza cu fidelitatea fata de brand nu tine... tine de produs...uitat-te la c class versus seria 3... seria 3 il face la vanzari... e clar o masina mai buna. e clar un pachet mai complet, mai apropiat de nevoile / asteptarile clientilor pe acest segment.
    Asa si cu S Class... e o masina superioara Bmw sau Audi pentru ca mai bine ca Mercedes nu stie nimeni ce inseamna o limuzina pe segmentul asta. Iar designul nu poate decat sa aduca omul in showroom... restul pachetului trebuie sa convinga, altfel nu vinde.
    Deci ma lasi cu "gusturile"...
    7 6
  • Adevarul este ca daca te-ai obisnuit cu SUV greu mai vrei la ....demisol...chiar si in S classe.....

    Si mie inainte mi se parea ca Mercedes este la fel cu celelalte din segment ....asta pana faci 5000 de km....

    Pana si Udrea si-a luat S classe.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru