Mercedes Concept Coupe - prima imagine cu viitorul rival al lui BMW X6

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit astăzi prima imagine a noului Concept Coupe, un prototip care anunţă viitorul rival al lui BMW X6. Data lansării a fost fixată pentru 2015, iar numele anticipat este MLC.

Motivaţi de succesul comercial al actualului X6 şi ameninţaţi de intenţiile Audi de a lansa un viitor Q6, cei de la Mercedes pregătesc şi ei un rival pentru coupe-ul bavarez.

Modelul, botezat deja de presă cu indicativul MLC, va fi anticipat săptămâna viitoare de un concept, expus la Salonul de la Beijing. Prototipul se numeşte Concept Coupe şi se lasă inspirat de noua filosofie de design a modelelor din clasa compactă.

Nu e de mirare că blocurile optice faţă şi grila aduc foarte mult cu cele ale lui GLA, SUV-ul compact al nemţilor. Pentru a se putea bate cu X6, modelul va avea nevoie de alura unui coupe, sugerată deja de noul concept cu o linie a plafonului mult plonjată spre posterior. Partea inferioară a caroseriei este protejată de praguri şi de scuturi, sugerând înclinaţia către off-road.

Esential 2015 este anul în care va debuta noul Mercedes MLC, rivalul lui BMW X6.
Versiunea de serie a noului Concept Coupe este aşteptată în 2015, la fix şapte ani de la debutul pionierului BMW X6.
SUV-ul coupe va fi produs de Mercedes la uzina sa din Tuscaloosa, Alabama, Statele Unite, adică acolo unde ia naştere şi actualul ML. Cu promisiunea că va oferi un comportament mult mai sportiv decât ML, designul va încerca să sublinieze acelaşi lucru.

Mai multe detalii şi imagini vor fi disponibile în data de 20 aprilie, atunci când se deschide şi Salonul de la Beijing.

Comentarii (8)

  • O-ho-hooo :) Abia astept sa vad comentariile :)
    9 6
  • HECTOR
    ce mai??...zici ca s-a imperercheat un merc cu un bmw..si iaca ce-au zamislit...
    15 0
  • @zarnesteanu
    asteapta
    11 1
  • inexorabil
    Industria auto tinde sa se transforme in isteria auto, adica devine mutanta, grotesca...Sincronismul lovinescian pare sa capete si o componenta tehnologica, iar autenticitatile statuate istoric isi ratacesc identitatea clar conturata, pedant definita si subinteles inalterabila de altadata intr-un ocean de platfus ideologic atotnivelator, practic imperturbabil...Cumplita realitate, dar nu ma mai surprinde nimic, asa ca ramane sa ne delectam cu Mercogan, produs la Stuttveni.
    11 4
  • o scroafa pe 4 roti ce are nevoie de micsorare de stomac caci altfel crapa
    9 6
  • ce vrea inexorabil sa spuna este ca poza asta merge pe manele. Taraf TV mi s-a deblocat automat cand am deschis pagina.
    12 5
  • Geamurile si parbrizul par minuscule pe langa bot.
    4 1
  • ceea ce se vede din poza pare a fi un 'SUV-Coupe' de talie mica......nicidecum un concurent pt. tancul X6(care si in poze pare masiv)
    si iata ca odata cu sosirea concurentei noul 'segment' de struto-camile pare sa devina deja un 'clasic' in industrie.....
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru