Mini Countryman devine ecologic: a doua generaţie primeşte sistem plug-in hybrid şi este cel mai mare Mini din istorie

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini Countryman este primul model al constructorului britanic cu sistem plug-in hybrid cu autonomie electrică de 40 de kilometri, iar dimensiunile sale au crescut pentru a deveni cel mai mare Mini din istorie.

La 6 ani de la lansarea iniţială, MINI Countryman primeşte cea de-a doua generaţie, care vine cu câteva noutăţi importante. Din punct de vedere estetic, schimbările sunt mai degrabă minore şi vizează un design uşor mai agresiv, însă Countryman este acum cu 200 de milimetri mai lung şi cu 30 de milimetri mai lat decât predecesorul său, astfel că oferă mai mult spaţiu interior atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri.

În plus, şi volumul portbagajului a crescut cu 220 de litri, ajungând acum la 450 de litri sau 1.309 litri cu bancheta din spate rabatata. De altfel, prin aceste schimbari, Mini Countryman devine cel mai mare model din gama constructorului britanic, detronând astfel noul Clubman.

Pe de altă parte, Countryman devine primul model Mini care beneficiază de propulsie hibridă, iar versiunea poartă numele oficial Mini Cooper S E Countryman ALL4.

Urmareste Automarket
Vorbim despre sistemul cu motor cu 3 cilindri de 1.5 litri şi 136 CP cuplat la un motor electric de 65 kW (88 CP) care furnizează în total echivalentul a 224 CP şi care este împrumutat din gama BMW.
Bateria are o capacitate de 7.6 kWh şi este poziţionată sub scaunele din spate.
Cu acest sistem de propulsie, Mini Countryman poate rula în regim electric pe o distanţă de cel mult 40 de kilometri cu o viteză maximă de 125 km/h, iar consumul oficial este de 2.1 litri/100 km/h.

Pe lângă sistemul hibrid, noul Countryman este echipat cu alte patru motoare tradiţionale. Cel mai modest dintre acestea are 3 cilindri, 1.5 litri şi 136 CP, în timp ce unitatea cu 4 cilindri de 2.0 litri furnizează 192 CP. Fanii diesel-ului vor putea opta pentru unitatea cu 4 cilindri de 2.0 litri, disponibilă în versiuni de 150 CP şi 190 CP. Toate cele 4 motorizari sunt disponibile opţional cu sistemul de tracţiune integrală ALL4.

Noul Mini Countryman va apărea pe piaţa în cursul anului viitor, mai întâi cu versiunile de motorizare tradiţionale, iar ulterior şi cu propulsie hibridă.

Via Mini

Comentarii (4)

  • carcotasu
    148 de poze si in fiecare arata extraordinar
    3 3
  • Imi place la nebunie poza 129 cu bordul. E super steampunk si zici ca ar fi bordul lui Nautilius, submarinul capitanului Nemo.

    Reusita masinuta. Daca as avea bani de asa ceva cu siguranta ca as achizitiona-o...
    3 0
  • Nu mai e la fel de masiv, musculos, ca generatia actuala. Botul e cam turtit, parca-i plisc de rata. Si bineinteles excesiv de accesorizat, briz-briz-uri peste tot, parca-i pokemon.
    1 2
  • someone
    @ andy....si eu la fel, in versiunea hybrida.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru