Mini va lansa un nou John Cooper Works GP: producția Hot Hatch-ului începe în 2020

de Cornel Șocariciu
Joi, 22.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Mini John Cooper Works GP a fost prezentat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Acum, reprezentanții constructorului britanic au anunțat că versiunea de producție va intra pe linia de asamblare în 2020.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2017, MINI a prezentat conceptul John Cooper Works GP (foto). În acel moment, fanii producătorului britanic au sperat ca reprezentanții Mini să anunțe și o versiune de serie derivată din prototipul expus în Frankfurt.

Și iată că visele iubitorilor de Mini s-au împlinit. Peter Schwarzenbauer, membru al consiliului de administrație BMW Group, a anunțat că prototipul expus în toamna anului trecut va avea o versiune de serie, iar producția este programată să înceapă în 2020. 

Conceptul Mini John Cooper Works GP a impresionat prin pachetul aerodinamic pregătit de britanici. Designerii au venit cu pasaje evazate, roți de dimensiuni mari, praguri laterale noi și o aripă spate supradimensionată. De asemenea, prototipul britanicilor a primit prize de aer generoase, o capotă restilizată și câteva accesorii din fibră de carbon.

Un prototip a fost surprins deja de fotografi în timpul testelor, iar elementele aerodinamice prezente pe conceptul expus în Frankfurt nu au suferit modificări majore.

La interior, prototipul dezvoltat de Mini oferea un rollbar și o pereche de scaune sport derivate din cele utilizate în motorsport.

De asemenea, britanicii au optat pentru o planșă de bord ceva mai simplă și pentru centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte.

Vă reamintim că primul Mini John Cooper Works GP a fost lansat în 2006 și a fost produs în doar 2.000 de unități. A doua versiune a apărut în 2012 și a fost asamblată tot în 2.000 de exemplare.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru