Mini Vision Next 100: așa va arăta Mini-ul viitorului

de Daniel Popescu
Joi, 16.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Mini Vision Next 100 oferă o primă imagine în viitor pentru marca deţinută de BMW: viitoarele modele Mini vor avea un design minimalist şi vor pune accent pe plăcerea de a conduce într-o lume a maşinilor autonome.

După ce am văzut spectaculoasele BMW Vision Next 100 şi Rolls-Royce Vision Next 100, a venit rândul unui nou concept prin care BMW sărbătoreşte un secol de existenţă. De data aceasta este vorba despre MINI Vision Next 100, care oferă o primă imagine în viitorul mai degrabă îndepărtat al mărcii.

Conceptul prezentat de BMW iese în evidenţă prin designul exterior minimalist, care contrastează puternic cu aspectul estetic tradiţional al modelelor Mini. Capota nu este foarte bine definită şi lasă loc unui parbriz de dimensiuni semnificativ mai mari, iar zonele din jurul pneurilor sunt puternic ondulate pentru a asigura un aspect fluid al conceptului. Pneurile sunt de asemenea speciale, întrucât partea exterioară este fixă, iar în spatele acesteia se afla un disc care se roteşte în paralel cu cauciucul.

Urmareste Automarket
De altfel, designul exterior evidenţiază şi trecerea de la motoare cu combustie internă amplasate tradiţional în partea frontală la motoare electrice, care necesită mai puţin spaţiu în partea din spate.

Interiorul este de asemenea minimalist, iar materialele utilizate sunt plastic reciclat şi aluminiu.

În plus, există un panou de bord ce poate fi accesat inclusiv prin gesturi. Conceptul este autonom, astfel că volanul este amplasat central, însă poate fi mutat în stânga sau în dreapta pentru ca şoferul să poată conduce atunci îşi doreşte.

În plus, conceptul Mini oferă numeroase funcţii autonome, inclusiv posibilitatea de a prelua şoferul dintr-un anumit loc şi de a utiliza anumite setări prestabilite. Practic, Mini Vision Next 100 pune accentul pe mobilitate, atât datorită funcţiilor autonome, cât şi a numeroaselor tehnologii digitale prezente la bord, fiind adaptat şi pentru serviciile de car-sharing.

Ca şi în cazul celorlalte două concepte aniversare, Mini Vision Next 100 este mai degrabă un exerciţiu de imaginaţie, însă probabil că anumite elemente vor fi preluate şi în cazul unor modele care vor apărea în următorii ani.

Via Mini

Comentarii (6)

  • Macar are volan
    11 0
  • cand or indeplini Vision Next 100 ale grupului normele de siguranta ce se impun, atunci mai vorbim. De fel imi atrag privirea conceptele, insa asta si cu cel de la RR, nu stiu ce sa zic...m-a lovit conservatorismul cred :-)
    4 3
  • Tu vrei airbag-uri pe un concept car? Zi mai bine de canapeaua aia de bancheta din fata.
    6 1
  • Mie personal nu imi place, dar asta nu inseamna ca e urat...Toate conceptele sunt "altfel"- unele mai reusite, altele mai putin, altele deloc, insa toate vin cu o viziune noua si complet diferita fata de aceea din prezent... E un antrenament bun pentru imaginatie... E doar o opinie asa ca va rog sa o luati ca atare, fiecare cu gusturile lui
    15 1
  • De remarcat ca Vision Next 100 e numele generic al conceptelor BMW ales si pentru Mini / Rolls-Royce, marci traditionale... britanice - oare?!

    Intrebare logica: au pierdut oare nemtii al doilea razboi mondial?!
    Se vede ca nu prea... ;-)
    10 0
  • Dumitru
    Lumea se schimba, e clar.

    Cine stie, poate ca in viitor chiar se vor gasi multi care vor dori sa calatoreasca intr-o masina translucida, cu interior minimalist, lasand condusul pe seama functiilor autonome.

    Fireste, nu judec pe nimeni dupa mine, insa eu unul nu cred ca as putea renunta la placerea condusului.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru