Misterul a fost elucidat: mașina electrică Volkswagen de 18.000 de euro este de fapt viitoarea generație e-Up

de Daniel Popescu
Marti, 04.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că modelul electric pe care îl va lansa în 2020 cu un preț de numai 18.000 de euro este viitoarea generație e-Up, care nu va face parte din familia de modele electrice ID.

Presa internațională a relatat la începutul lunii noiembrie că Volkswagen va lansa un model electric cu un preț de pornire de 18.000 de euro. Prețul scăzut de pornire a generat un interes major pentru această informație, cu atât mai mult cu cât se specula că viitorul model va fi un SUV electric din gama ID.

Misterul a fost însă elucidat cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles de către Matt Renna, vice-președintele Volkswagen pentru regiunea America de Nord. Astfel, acesta a declarat că Volkswagen pregătește lansarea unui model electric de 18.000 de euro, însă nu este vorba despre un SUV, ci despre viitoarea generație a modelului de oraș e-Up.

În plus, viitoarea generație e-Up va beneficia de o baterie mai mare pentru a asigura o autonomie electrică mai generoasă, iar lansarea ar putea avea loc în cursul anului 2020.

Noua generație Volkswagen e-Up nu va face însă parte din noua familie de modele electrice ID, care vor oferi autonomii de până la 550 de kilometri, spațiu generos la interior și conexiune permanentă la internet.

În schimb, noul e-Up va avea practic rolul de a genera un interes mai mare din partea clienților pentru mașini electrice prin prisma prețului accesibil.

De altfel, aceeași strategie va fi adoptată și de colegii de grup de la Skoda, care vor lansa anul viitor o versiune electrică a modelului de oraș Citigo.

Via InsideEVs

Comentarii (4)

  • e bine zic eu

    actualmente, up-ul costa 26k. daca il fac pe asta nou la 18k basca cu autonomie mai mare, e perfect

    mai bifez cateva optionale sa sara pretul de 20k, ca sa pot cere prima de 10k de la stat - asta daca o mai fi in 20-20 :) si iata o electrica decenta la 10k EUR.

    viitorul se anunta interesant, nu ma arunc sa schimb acum ceva, mai tin rabluta mea cativa ani, mai pun niste bani la ciorap intre timp si poate ma aleg cu ceva fain.

    plus ca rabluta mea nu e chiar asa rabla, ca am luat-o de noua si am avut bine grija de ea ... mai merge sigur cativa ani, ca abia acum face 10 si nici macar suta de k de km nu e atinsa. doar ca nu mai vreau motor cu seama de fosile si facalet intre scunele fata.
    9 3
  • Rudolf D.
    Deci fara prima de la stat (~ un logan) nimeni nu si-ar lua masina electrica. Sunt curios de valoarea de revanzare a acestora peste 5-10 ani. Pun pariu ca va fi foarte mica.
    7 3
  • Edikkk
    Măcar de era un amărât de Polo... dar un UP la 18.000€ ... Bleah
    1 0
  • Clique
    Stai liniștit cu mașinile electrice, vor face ei câteva manevre să mai bagi bani în ea cât timp o vei deține, un update de software, ups un mic virus ( daca mașina va fi conectatâ la internet ), statul la fel, un impozit pe cât de puternică e, găseeesc ei motive să-ți mai scoată bani din buzunar, fiindcâ în teorie și practică producătorii și statul nu ar câștiga nimic dacă toți ne-am cumpăra electrice, fiindcă mașinile electrice nu poluează, nu fac zgomot, se strică greu..
    Doar cauciucuri, plăcuțe de frână și discuri și aia e ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru