Nissan dezvăluie planurile pentru lansarea şi testarea prototipului LMP1 pentru Le Mans

de Daniel Popescu
Luni, 22.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan GT-R LM Nismo, prototipul cu care japonezii vor concura în Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din 2015, va fi testat în premieră în octombrie, iar lansarea oficială va avea loc în decembrie.

Esential 2015 este sezonul in care Nissan va concura in Campionatul Mondial de Anduranta
3 este numarul exemplarelor de Nissan GT-R LM Nismo cu care japonezii vor aborda Cursa de 24 de ore de la Le Mans
Nissan a anunţat planurile preliminare pentru dezvoltarea prototipului GT-R LM Nismo cu care va concura începând din sezonul 2015 în Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), care include şi Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Astfel, primul test privat cu noul prototip va avea loc în prima săptămână a lunii noiembrie într-un loc neprecizat din Statele Unite, iar lansarea oficială va avea loc în decembrie cu puţin timp înainte de sesiunea oficială de teste de pe circuitul de la Sebring.

Până în apropiere de startul noului sezon al WEC, programat pentru primăvară, testele vor fi efectuate doar în Statele Unite şi vor fi gestionate de la baza din Indianapolis.

Înainte de startul sezonului, echipa se va muta însă în Europa la un centru de tehnologie amplasat în localitatea britanică Cranfield.

Nume cunoscute printre piloţii pentru 2015

Nissan nu a dezvăluit încă numele piloţilor cu care va aborda sezonul 2015 al WEC, însă publicaţia britanică Autosport a obţinut o serie de informaţii cu privire la provenienţa acestora.

Cel puţin unul dintre piloţi va proveni de la Nissan GT Academy, un program special prin care japonezii au transformat practicanţii jocului Gran Turismo în piloţi de curse, iar cele mai mari şanse le are Jann Mardenborough, care concurează în prezent în GP3.

Potrivit speculaţiilor, Olivier Pla şi Satoshi Motoyama, care au experienţă în Campionatul Mondial de Anduranţă, au ajuns deja la acorduri finale cu Nissan, în timp ce negocierile cu piloţi precum Nick Heidfeld, Jean-Eric Vergne, Joao Paolo de Oliveira sau Tsugio Matsuda sunt în plină desfăşurare.

Japonezii plănuiesc să concureze cu două maşini în toate etapele sezonului, cu excepţia Cursei de 24 de ore de la Le Mans, în care vor alinia la start trei exemplare de GT-R LM Nismo. Cel puţin unul dintre piloţii echipajului suplimentar va proveni din campionatul japonez Super GT, în ciuda faptului că etapa de la Le Mans se suprapune cu o cursă din această competiţie.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Daca tot baga si pustani de la GT Academy, sper sa fie ori Alex Buncombe, ori Jann Mardenborough; acestia doi chiar se descurca f bine (vezi cursa de ieri din blancpain endurance de la nurburgring, unde buncombe a fost la vreo 20 de secunde in fata celor de la Pro-Cup); restul pustaniilor sunt praf si ar contribui la un INSUCCES rasunator al Nismo

    De-abiai astept si BAFTA!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru