Nissan l-a recrutat pe Allan Rushforth, fostul COO al Hyundai

de Sebastian Toma
Vineri, 10.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan l-a angajat pe Allan Rushforth, fostul şef al operaţiunilor Hyundai din Europa, pe postul de lider al departamentului global de vânzări.

Esential 7 ani a lucrat Allan Rushforth la Hyundai.
Allan Rushforth a fost confirmat de conducerea mărcii Nissan ca noul şef al departamentului global de vânzări, titrează Automotive News. Rushforth a fost şeful operaţiunilor Hyundai din Europa şi COO-ul mărcii, iar cariera sa include în trecut nume mari din industria auto, precum mărcile Audi şi Land Rover. Noul şef al departamentului global de vânzări de la Nissan va răspunde în faţa lui Philippe Klein, fostul şef al acestui departament, care i-a preluat funcţia lui Andy Palmer. Reprezentanţii Nissan nu au precizat data de la care Rushforth va prelua noua sa funcţie, dar cei de la Hyundai au specificat că data de 21 octombrie va fi ultima zi a COO-ului britanic în cadrul companiei din Coreea de Sud.

Carlos Ghosn, şeful Nissan, este cel mai bine plătit director din Japonia pentru a patra oară în cinci ani

Urmareste Automarket
Rushforth şi-a început cariera în industria auto în Regatul Unit, în anul 1983, când lucra în departamentul de vânzări flote al mărcii Rover.
După ce Rover Group a fost cumpărat de BMW Group în 1996, Rushforth a fost mutat în Coreea de Sud, unde era directorul executiv responsabil de lansarea mărcii Land Rover. Britanicul s-a mutat apoi la Grupul Volkswagen, unde a ajuns pe postul de conducere al operaţiunilor de retail ale mărcii Audi în Regatul Unit. Anul 2007 l-a adus pe Rushforth la Hyundai, unde a stat până în a doua parte a lui 2014.

Andy Palmer, preşedintele Nissan, părăseşte compania pentru Aston Martin


Nissan a pierdut doi directori importanţi în 2014: Andy Palmer şi Johan de Nysschen. Aceştia au plecat la conducerea mărcilor Aston Martin şi Cadillac.

Hyundai va lansa un rival pentru Nissan Juke în 2017

"Nissan este o companie care pune preţ pe diversitatea culturală şi Allan înţelege şi împarte aceeleaşi valori cu noi, demonstrând că poate să conducă echipe multiculturale la scuces. Experianţa sa profesională este impresionantă şi include conducerea departamentelor de vânzări pentru mai multe pieţel internaţionale şi trecând de graniţele culturale", a declarat Philippe Klein, noul şef al lui Allan Rushforth.

Pentru noul său post, englezul va trebui să se mute din Frankfurt, Germania, în Yokohama (Japonia) la sediul mărcii Nissan.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru