Nissan vrea să reducă influența Renault în cadrul alianței: “Trebuie să revenim la ideea inițială a unei relații de tip win-win”

de Paul Cosma
Miercuri, 21.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonia s-a arătat deschisă la colaborarea pentru stabilizarea alianței Renault-Nissan, însă un oficial nipon spune că Nissan dorește slăbirea influenței pe care Renault o are în cadrul alianței.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat luni în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Vestea a fost un adevărat șoc pentru industria auto și amenință acum relația de aproape două decenii dintre Renault și Nissan, dând naștere unor dezbateri cu privire la viitorul colaborării dintre cei doi constructori.

Un oficial Nissan, citat de Reuters, susține slăbirea influenței Renault în cadrul alianței, pentru o colaborare cât mai echitabilă.

“Trebuie să revenim la ideea inițială a unei relații de tip win-win. Reducerea pachetului de acțiuni pe care Renault îl deține la Nissan ar trebui să fie o opțiune de luat în seamă,” a declarat oficialul, sub protecția anonimatului.

Renault deține o cotă de 43.4% din Nissan, în timp ce japonezii au 15% din acțiunile constructorului francez.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru