Noi detalii despre Tesla Model 3: primele unități vor fi doar cu tracțiune spate, versiunile de performanță vin peste un an

de Daniel Popescu
Duminica, 26.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model 3 va fi produs inițial doar cu tracțiune spate, iar o versiune de performanță va sosi peste circa un an, însă nu va depăși Model S.

Tesla Model 3 este unul dintre modelele electrice așteptate pentru finalul acestui an, iar constructorul american a confirmat deja că producția va începe în luna iulie. CEO-ul Elon Musk a ieșit însă la rampă pe rețeaua de socializare Twitter și a dezvăluit câteva noutăți interesante despre noul model.

Astfel, în faza inițială, Model 3 va fi realizat doar cu tracțiune spate, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Model S, întrucât în acest fel producția este mai ușoară. Versiunea cu tracțiune integrală este așteptată într-un orizont de timp de 6-9 luni de la lansarea inițială.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, versiunile de performanță ale lui Model 3 își vor face apariția în aproximativ un an, însă Musk a explicat că acestea nu vor fi mai rapide decât Model S, prin prisma bateriei de capacitate mai mare pe care o are acesta din urmă. În plus, Musk a dezvăluit că Model 3 va avea un singur ecran care va combina planșa de bord cu sistemul de infotainment.

Nu în ultimul rând, Musk consideră că a comis o greșeală majoră atunci când a stabilit numele Model 3, întrucât unii clienți sunt tentați să creadă că acesta este al treilea model al constructorului, după numărătoarea tradițională a producătorilor de smartphone-uri.

"Am fost un idiot. La vremea respectivă nu am realizat că asta va genera confuzie", a precizat el. Musk a publicat și un scurt clip video cu un prototip Model 3 în acțiune:

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru