Noua generație Kia Cee'd vine în martie: compacta preia elemente de design de la Hyundai i30

de Daniel Popescu
Vineri, 02.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia va lansa noua generație Cee'd cu ocazia Salonul Auto de la Geneva din luna martie, iar aceasta va fi disponibilă doar în versiune cu 5 uși și va prelua elemente de design de la Hyundai i30.

Salonul Auto de la Geneva din prima parte a lunii martie va fi gazda lansării unei noi generații pentru popularul Kia Cee'd.

Constructorul sud-coreean testează deja compacta pe drumuri publice sub un camuflaj puternic, însă imaginile apărute în presă în această perioadă indică faptul că aceasta va prelua profilul "fratelui său", Hyundai i30Totuși, noul Cee'd va fi ușor de remarcat datorită grilei caracteristice celor de la Kia, în timp ce alte diferențe sunt anunțate pentru interior.

Astfel, potrivit publicației franceze Automobile Magazine, ecranul touch al noului Cee'd va fi poziționat între aeratoare, la fel ca în cazul lui SUV-ului Kia Stonic, în timp ce i30 îl are amplasat deasupra aeratoarelor.

Noua generație Cee'd a fost deja anticipată la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, atunci când asiaticii au prezentat Kia Proceed Concept (foto). Acesta are forma unui "extended hot hatch", așa cum l-au numit cei de la Kia în comunicatul de presă, însă designul este unul specific Shooting Brake-urilor.

La Geneva, Kia va dezvălui versiunea cu 5 uși a noii generații, în timp ce versiunea break anticipată de conceptul Proceed va apărea pe piață abia în 2019.

Kia a renunțat la dezvoltarea unei versiuni cu 3 uși ca urmare a vânzărilor slabe. Pentru moment nu există informații oficiale despre gama de motorizări ale noii generații Cee'd, însă presa internațională a relatat anterior că modelul va prelua practic unitățile disponibile pe noua generație Hyundai i30.

Spre finalul acestui an, Kia va lansa și un SUV bazat pe noul Cee'd, despre care nu există însă informații concrete. 

Via Automobile Magazine

Comentarii (4)

  • "La Geneva, Hyundai va dezvălui.." - pai parca Ceed e KIA stimabililor si nu Hyundai, stiu ca e greu sa-i diferentiezi dar totusi..
    Revenind la subiect, recunosc ca am deschis stirea doar din cauza pozei cu conceptul , arata bestial sau sunt eu nebun ? Dar apoi am citit titlul in intregime . Pai cum adica v-a prelua elemente de design de la Hyunday i30 !? Iaachh...de ce ar vrea asta ..si ce legatura are cu conceptul ? Eu nu-mi pot inchipui nici-un element de design de la Hyundai i30 care sa se potriveasca la acest concept . Cred ca Ceed ar trebui sa continue sa mearga pe drumul lui ca si pana acuma in materie de design.
    4 4
  • Aaa.., si mi-am adus aminte de ceva ! Am fost de curand in Suedia si am calatorit cateva sute de km bune pe autostrazi acolo. Primul lucru pe care l-am remarcat si care m-a lasat masca este faptul ca Ceed-ul parca e "masina poporului" pe-acolo, mai ales varianta SW. Pe bune, era aproape la bataie cu Volvo, nu mi-a venit sa cred , era peste tot. Bravo lor ! Iar Dacia noastra care avea reclama peste tot pe-acolo, am vazut una singura (Sandero) timp de 3 zile.
    2 2
  • Ca posesor de Cee'd (prima gen) sper ca noua generatie sa nu aibe prea mult in comun ci i30-ul, macar pe partea de design, intotdeanuna Kia a avut ceva in plus fata de Hyundai.
    1 1
  • adica o sa mearga pe linia lui i30 Fastback
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru