Noul Mercedes GLC, înlocuitorul lui GLK, va fi lansat la mijlocul lunii iunie

de Bogdan Mirică
Marti, 28.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va spune adio actualului GLK în luna iunie, când plănuieşte să dezvăluie înlocuitorul său, rebotezat GLC şi inspirat de designul lui C-Klasse.

Actualul Mercedes GLK pierde tot mai mult teren în faţa unor rivali ceva mai tineri din segment, cum sunt BMW X3 şi Lexus NX. Motiv pentru care germanii grăbesc lansarea unui înlocuitor.

După cum am anunţat şi la începutul acestui an, Mercedes va supune întreaga sa gamă de SUV-uri unei rebotezări, iar GLK nu va face nici o excepţie. El va fi redenumit GLC şi chiar va avea o variantă coupe, anticipată deja de prototipul GLC Coupe Concept, expus în premieră mondială la Salonul Auto de la Los Angeles.

Noua generaţie GLC va fi dezvoltată pe o platformă nouă şi va prelua liniile de design regăsite deja în gama Mercedes. Debutul oficial este aşteptat la începutul verii, surse neoficiale confirmând lansarea SUV-ului în cadrul unui eveniment special, programat în data de 15 iunie.

Esential 15 iunie este ziua în care ar putea fi dezvăluit noul Mercedes GLC, înlocuitorul lui GLK.
Trecerea de la GLK la GLC se va face pentru a explica publicului că SUV-ul împarte cam tot ce înseamnă platformă şi tehnologie cu Mercedes C-Classe.
Motorizările vor fi similare, excepţie urmând să facă derivatul GLC Coupe, despre care se spune că va primi o versiune de serie în 2016.

Aceasta va fi disponibilă, pe lângă motorizările clasice, şi în compania unui propulsor AMG de 4.0 litri bi-turbo, regăsit pe versiunea de top GLC63 AMG Coupe.

Comentarii (1)

  • mishazaitev
    Mie imi plac mai mult formele clasice ale GLK -ului. Insa nu pot sa nu remarc curajul unuia dintre cei mai conservatori constructori din lume in ceea ce priveste designul, de a inlocui un model consacrat cu unul radical schimbat.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru