Nu ne așteptam la asta: Porsche anunță oficial Panamera Sport Turismo, primul break din istoria mărcii

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu ne așteptam ca Porsche să confirme atât de repede un derivat de caroserie pentru proaspăt introdusul Panamera. Sedanul germanilor va fi declinat în varianta break Sport Turismo.

Lansarea celei de-a doua generații Porsche Panamera, un eveniment mondial la care am asistat și noi, a suscitat un interes deosebit. Atât din partea presei, cât și din partea publicului.

Noul model a fost mult mai bine primit decât primul și a atras reacții pozitive. Porsche a simțit asta și vrea să profite de pe urma popularității: germanii pregătesc un prim derivat de caroserie în gamă. Deși pare greu de crezut, Porsche Panamera va avea și o variantă break, ce urmează a fi dezvăluită în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Designerii vor încerca să dea naștere unui Shooting Brake, așa cum a făcut-o și Mercedes și a avut succes. Va fi însă un Shooting Brake cu trăsături sportive și cu o poziționare în zona de lux.

Urmareste Automarket
Noul model se va numi Porsche Panamera Sport Turismo și a fost deja anticipat de un concept cu același nume în urmă cu aproximativ patru ani.
Având în vedere că multe detalii estetice, cum sunt stopurile sau blocurile optice, ale conceptului din 2012 s-au regăsit pe noua generație Panamera, înseamnă că ne putem aștepta la un design similar și pe varianta break.

Informația a fost confirmată de Gernot Dollner, șeful de produs Panamera, care a declarat că producția lui Panamera Sport Turismo va începe imediat ce mașina va fi prezentată la Salonul de la Paris.

via carscoops

Comentarii (3)

  • De ce nu va asteptati ? A anuntat modelul de mult. O sa fie o bijuterie de break. Masina de familie ideala....
    16 2
  • @ Scorpionul negru

    Si eu zic, asta si cu CLS Shooting Break mi se par printre cele mai sexy masini de pe piata. Vezi o gramada de masini cabrio sau coupe care nu sunt nici pe jumatate asa de exotice. Au un farmec aparte genul asta de masini.
    6 1
  • Sursa?
    automarket clar nu intelege ce inseamna a mentiona sursa.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru