O femeie a scăpat de amenda pentru parcare ajutată de lipsa unei banale virgule

de Bogdan Mirică
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O femeie din Statele Unite și-a parcat camioneta pe o stradă intens circulată vreme de mai mult de 24 de ore. Amenda a fost însă contestată pentru că în textul legii locale lipsea o virgulă.

Sunt mulți cei care contestă procesul verbal al unei amenzi, sperând că o vor putea anula. Sunt foarte puțini cei care și reușesc. Există însă și cazuri fericite, tocmai în Statele Unite.

Andrea Cammelleri și-a parcat în anul 2014 camioneta pe o stradă intens circulată din localitatea West Jefferson pentru mai mult de 24 de ore. Cum legislația locală este foarte strictă în această privință, Cammelleri a primit o amendă pe care însă nu a achitat-o, ci s-a grăbit să o conteste. Motivul? Textul legislației locale avea o hibă: în enumerarea vehiculelor a căror staționare era interzisă, lipsea o virgulă.

Mai exact, dispoziția locală includea o listă în care era trecută și titulatura: ”vehicul motorizat rulotă”. Cum între ”vehicul motorizat” și ”rulotă” nu exista virgulă, mașina doamnei Cammelleri nu a putut fi încadrată la nici unul dintre capitole.

Prin urmare, judecătorul local i-a dat dreptate inculpatei și a sfătuit administrația din West Jefferson să revizuiască legile locale pentru a putea să aplice în continuare amenzi.

Prin urmare, viitoarea listă se va adresa ”vehiculelor motorizate, rulotelor, etc.”

via abcnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru