Bosch va plăti 90 de milioane de euro pentru implicarea în Dieselgate: compania a acceptat amenda impusă de autoritățile germane

de Paul Cosma
Joi, 23.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bosch va plăti o amendă de 90 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul Dieselgate, potrivit unei decizii a autorităților germane. Procurorii din Stuttgart spun că Bosch nu și-a respectat “obligațiile de supraveghere” și, astfel, “a permis VW să manipuleze emisiile diesel”.

Producătorul german Bosch a fost acuzat în 2016 că a dezvoltat în strânsă colaborare cu Volkswagen pachetul software pentru păcălirea testelor de emisii din cadrul dosarului Dieselgate.

În urmă cu câteva luni, Bosch a transmis că procurorii germani au început procedurile împotriva sa.

Acum a venit și decizia acestora. Bosch trebuie să plătească o amendă de 90 de milioane de euro pentru că nu și-a respectat “obligațiile de supraveghere” și, în acest fel, a permis celor de la Volkswagen să manipuleze emisiile diesel.

Bosch a transmis că nu va contesta decizia și că va plăti amenda cerută de procurorii din Stuttgart. Totodată, compania a spus că autoritățile germane au finalizat investigația pe numele său.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Scapa destul de ieftin....
    Odata ce VW le-a solicitat ceva ILEGAL: sa creeze softul de manipulare trebuiau sa-i denunte pe cei dintai POLITIEI si AUTORITATILOR - din prima.....
    Astfel MARSAVIA urma sa fie taiata din radacina inainte de a fi PUSA IN PRACTICA....IAR BOSCH MERITA PREMIATA NU AMENDATA !!!!!
    7 0
  • Amenda o vor plati cui? :):):) Culmea ironiei, sloganul ala :):)

    Un alt exemplu in care munca cinstita de decenii si tone de cercetare se duc pe apa sambetei intr-o clipa. Si pentru ce? Banii oricum veneau.
    4 1
  • Caligula
    Mai trebuie adaugat la aceasta stire, ca amenda este de 2 milioane euro, restul de 88 milioane euro este castigul estimat di valirificarea softului.
    2 0
  • @pamfleșteanu
    Bosch cercetare ??? ..Bosch asta e tehnică ieftina de la piața....nu degeaba marcile germane (si nu numai) au ca OEM bujii NGK (in loc de bosch). Si ar mai fi exemple...
    Mai slabeste-ma cu fanatismu asta impuțit.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru