Dieselgate: Volkswagen, obligat să plătească despăgubiri de 16 milioane de euro în Spania

de Paul Cosma
Marti, 26.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un tribunal din Madrid a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri de 16 milioane de euro clienților afectați de Dieselgate. Nemții spun că vor face apel la decizia instanței.

Scandalul emisiilor încă îi bântuie pe cei de la Volkswagen, care continuă să primească "lovituri" din diferite colțuri ale lumii.

De această dată vorbim despre Spania, acolo unde un tribunal a obligat VW să achite despăgubiri de 16 milioane de euro pentru clienții care au achiziționat mașini diesel dotate cu acele softuri ilegale.

Grupul OCU spune că, după 5 ani de lupte în instanță, autoritățile au decis că Volkswagen trebuie să plătească fiecărui client implicat în dosar suma de 3.000 de euro ca daune. Întrucât decizia instanței nu este definitivă, un purtător de cuvânt a transmis că Volkswagen va face apel.

Izbucnit în 2015, scandalul Dieselgate a provocat grupului Volkswagen pierderi de peste 30 de miliarde de euro sub formă de amenzi sau despăgubiri plătite clienților.

Via Reuters

Comentarii (11)

  • ACE - Craiova
    Si obrazul GROS - cu cheltuiala se tine....

    Inca un rand, de ARIEL, daca se poate!
    20 3
  • LEXMARK
    Despre faptul ca mintind legat de valoarea reala a emisiilor poluante, implicit fiecare cetatean european a fost furat neplatandu-se taxele (de poluare) la nivelul aferent valorilor reale nu vorbeste nimeni?
    Acum cativa ani a exista o campanie media in care se vorbea despre coruptie si despre fraudarea fondurilor europene si cum in final fiecare dintre noi (fiind cetateni europeni) suntem furati prin aceste practici, acum nimic-nimic?...
    15 5
  • inexorabil
    Dacă ar fi existat un Descartes în miezul lui VAG, ar fi conchis fără drept de apel: “Plătim amenzi cu nemiluita, deci existăm şi nu doar atât, ci ne şi consolidăm primul loc în clasamentul mondial al vânzărilor”.

    PS. Dujmanii muooor...
    14 6
  • Pai nu e cam putintel?
    In state 40 miliarde si in Spania DOAR 16 milioane????
    Asta e discriminare.
    Ar trebui sa faca apel clientii. Macar 16 MILIARDE sa isi mai ia la ce au facut.
    Inteleg ca Germania ii protejeaza, ca sunt de-ai lor, dar restul ar trebui sa ii taxeze pe masura!!!!
    Si masura nu e cu cat si-au luat ei in plus pentru ca au mintit, ar trebui sa fie pentru sanatatea oamenilor. Asta e cea mai importanta. Pe cine afecteaza cel mai mult racelile si covidul? Pe cei cu plamanii deja terminati. De ce au plamanii terminati? De la putoarea diesel!!!
    Sa le dea fara numar la jegosi. Si lor si la Mercedes si la BMW si la Opel. Toti au facut mizerii cu softuri ILEGALE.
    7 2
  • inexorabil
    Dacă ar fi să transpun această viaţă pământească într-un clasament personal al importanţei, ar reieşi următoarea situaţie (invariabilă) :

    1. LIBERTATEA;
    ……
    k. Motoarele cu ardere internă;
    ……
    ∞−k+1. Siguranţa;
    ∞−k. Sănătatea;
    ……
    ∞. Progresismul.
    3 9
  • @inexo
    Libertatea fara sanatate e Vax albina.
    Si sanatate cu Diesel de la VAG nu exista.
    Deci prioritatile tale sunt praf.
    Avand in vedere cati fraieri gasesc VAG anual, cele 16 milioane sunt un pic din profitul ala de 10 miliarde de anul trecut.
    Deci pot continua cu reclame mincinoase, ca fac bani frumosi. Fraieri si limitati sunt destui.
    11 2
  • Fara alehas
    Volksvagin e asemeni unei femei blonde ce da binisor in lume, te minte frumos dar te si inseala din cand in cand.
    Imaginea conteaza ptr. cei mai multi...Si asta se vede din vanzari.
    p.s. Se pregatesc noi reclame ptr. 2021.
    10 1
  • inexorabil
    Mafioso, “imperativele” sociale şi chiar personale pe care Statul-Corporaţie încearcă să le “înşurubeze” în psihicul labil, influenţabil, al prostimii planetare, recte “siguranţa” şi “sănătatea”, nu vor valora niciodată nici a mia parte din darurile inestimabile (tocmai pentru că sunt celeste!) numite LIBERTATEA şi INTIMITATEA. Pe care tartorii emolari vor să le răpească omenirii în schimbul celor două pseudo-argumente şi, totodată, pseudo-tentaţii. La urma urmei, trebuie să fii prea idiot (adică incapabil de a realiza în ce constă primejdia…metafizică) să accepţi un asemenea “troc”.

    PS. Deviza din 1989 – “Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!” – va conta tot mai mult, odată cu actul de naştere a Minunatei Lumi Noi (dar nu şi Libere!!!). Eu, unul, sunt dispus să plătesc preţul cuvenit…
    1 3
  • @inexorabil
    Un cancer la plamani, un astm iti place?
    Cam asta e pretul platit de toti pentru ca sunteti voi mai retarzi.
    2 2
  • inexorabil
    Pretene, ai auzit vreodată de…nădejdea creştină? Dar de Taina Sf. Maslu? Ştii că unele boli sunt îngăduite chiar de Dumnezeu pentru ispăşirea de păcate? Dar catastrofele "naturale" ce crezi că reprezintă? Semne neîndoielnice ale mâniei divine! Înţelege lumea în esenţă ce i se întâmplă atunci? Nu, ci, în loc să reflecteze cu amar şi în sens introspectiv, de obicei ea se apucă degrabă să “înlăture efectele nefaste”. Înainte, bătrânii noştri conchideau în astfel de momente critice, capitulând umili: “Nu ne mai rabdă Cel de Sus!”. Astăzi însă, toată lumea “speră” şi “investeşte” încredere în “competenţa”, “autoritatea” şi “umanitatea” Statului. Pe unii dintre vajnicii lui reprezentanţi îi ia gura pe dinainte (cum ar fi pe tema reducerii “imperioase” a populaţiei Globului), dar prostimea tot nu se vindecă de sindromul amneziei (fatal pe plan electoral), crezând, cu seninătate uluitoare, că Statul vrea să-i protejeze de covid şi de orice alte pericole, implicit de moarte.

    Ah, am uitat că nu digeri “delirul mistic”.

    Reiau. Dacă ai nimerit în ghearele preavicleanului şi el te privează de libertate pe acest pământ, nici măcar Cel Atotputernic nu te mai scapă de chinurile aferente…În condiţiile infernale de asuprire, de înfricoşare, de spălare a creierului şi/sau de ademenire la apostazie, doar mucenicii rezistau. Doar ei se simţeau liberi în temniţă. Credincioşii obişnuiţi? Puţin probabil. Şi nu prea există şanse ca această lege a firii să sufere vreo modificare vreodată…

    Iată care este fondul problemei cu privire la provocările/primejdiile (mai ales cele “nevăzute”) viitorului apropiat şi mediu, dar tu îi vezi pe alţii limitaţi…
    0 3
  • Fara alehas
    @inexorabil
    Mafioso, toate aici se indreapta catre un sfarsit. Printre altele de aceea a venit Iisus Hristos, ptr. ca noua sa nu ne mai fie teama de moarte si ce va veni peste lumea aceasta.
    p.s. Atentie si la inchinatorii la idoli :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru