Guvern: Proiect de lege pentru majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Luni, 28.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Executivul a inițiat un proiect de lege pentru majorarea amenzilor aplicate șoferilor care circulă pe drumurile publice din România fără să plătească rovinieta.

Dacă în urmă cu 7 ani au fost aplicate 357.531 de amenzi pentru neplata rovinietei, în 2021 acest număr a crescut la 734.143. În acest context, guvernul vrea acum majorarea amenzilor aplicate șoferilor care folosesc drumurile publice din România fără să plătească rovinieta.

Executivul a inițiat un proiect de lege pe care îl va trimite Parlamentului pentru a fi discutat și, cel mai probabil, votat. Trebuie menționat că amenda pentru neplata rovinietei a rămas neschimbată din 2010, în timp ce prețul rovinietei a crescut cu circa 20%.

Nu se știe, concret, cu cât vor crește amenzile. În urmă cu aproape 2 luni, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect potrivit căruia, pentru autoturisme, amenzile vor crește de la 250 la 275 de lei. Amenda maximă, pentru această categorie de vehicule, va fi de 550 de lei.

Pentru microbuzele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri și până la 23 de locuri, amenda ar putea crește de la 1.250 la 3.100 de lei, iar cea maximă ar putea fi de 6.200 de lei.

Amenda pentru vehiculele de transport marfă, cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3.5 și 7.5 tone, crește de la 1.750 la 5.500 de lei.

Pentru camioanele de peste 12 tone, cu minimum 4 axe, amenda minimă va fi de 11.900 de lei, iar cea maximă de 23.800 de lei.

via Profit

Comentarii (2)

  • Taxă de drum… fără drum :( Cine are de condus zilnic distante mai mari, ar trebui sa primească un spor de risc, din păcate vai de capul nostru cu infrastructura pe care o avem.
    2 2
  • Amenzile mici pentru lipsa rovinietei erau cauza accidentelor, nu amenzile penibil de mici pentru circulație și lipsa echipajelor de poliție de pe străzi.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru