CNAIR: Vineri ar putea fi întreruptă emiterea rovinietelor și peajelor prin SMS

de Alexandru Monenciu
Vineri, 11.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că emiterea rovienietelor și peajelor prin SMS ar putea fi întreruptă vineri (n.r azi) între orele 17:00 și 20:00.

Este perioada concediilor, astfel că traficul pe drumurile din România a crescut considerabil. În special Drumul Național 1 și, desigur, autostrada către litoral, acolo unde ai de plătit și trecerea la podul de la Fetești.

Pentru a evita orice situație neplăcută, CNAIR anunță că emiterea rovinietelor și peajelor prin SMS ar putea fi întreruptă vineri (n.r azi) între orele 17:00 și 20:00 din cauza unor lucrări de mentenanță și întreținere a unor echipamente tehnice.

Mai exact, ar putea fi afectată plata peajelor și emiterea rovinietelor prin intermediul portalului erovinieta.ro și a aplicației mobile etarife.

În acest context, CNAIR recomandă utilizarea celorlalte modalități puse la dispoziție prin distribuitorii autorizați.

via Economica

Comentarii (2)

  • As avea nevoie de emoji ala cu tipul care-si da cu palma peste fata. Vine weekendul prelungit, o multime de oameni pleaca la drum si vor trebui sa isi cumpere viniete si/sau peaje (ce naiba sunt peajele? n-am auzit pana astazi de cuvantul asta, nici in dexonline nu l-am gasit), vazand doar ca tranzactia pe SMS nu merge!
    ALO! Domnii si doamnele de la CNAIR, mentenanta la un sistem informatic PUBLIC se face intr-o perioada cand traficul este foarte redus, adica noaptea, intre 1 si 4. Sigur au informatiile prin care sa cunoasca valorile de trafic dintr-o saptamana, dae n-ai cu cine...
    2 0
  • Update. Am gasit cuvantul "peaj" in dexonline: 1. Drept de a folosi o cale ferată străină pentru transportul de mărfuri cu vehicule proprii.
    2. Vamă la trecerea peste un pod, pe un drum de acces într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei.
    Dar atat CNAIR si Automarket au gresit cand au folosit forma plural articulat, deoarece peaj nu are forma de plural.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru