Rovinieta poate fi achitată şi prin SMS

de Sebastian Toma
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a lansat astăzi un serviciu care permite plata rovinietei prin SMS. Pentru moment, doar clienţii Orange au acces la acest serviciu.

Esential 7500 este numărul la care trebuie transmise informaţiile necesare comandării unei roviniete. Numărul este valabil doar în reţeaua Orange România.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a lansat astăzi o nouă modalitate de plată a rovinietei – SMS-ul. Serviciul de mesaje scurte care tocmai a împlinit 20 de ani va veni în ajutorul şoferilor care pleacă la drum fără rovinietă. Din păcate, serviciul nu este disponibil în toate reţelele de telefonie mobilă din România, doar clienţii Orange putând să apeleze la această soluţie de plată. Oricum, iniţiativa celor de la CNADNR este de apreciat, mai ales că vorbim despre o deschidere la idei noi în materie de soluţii de plată. În primă fază, utilizatorii vor putea plăti doar cea mai mică durată de valabilitate pentru fiecare categorie de autovehicule, de la A la F, respectiv şapte zile pentru categoriile A sau B şi o zi pentru categoriile C,D,E sau F.

Cum funcţionează sistemul de plată prin SMS al rovinietei? Destul de simplu. Clientul Orange trebuie să trimită un sms la numărul "7500", în care trebuie să menţioneze numărul de înmatriculare şi litera corespunzătoare categoriei rovinietei pentru tipul lor de vehicul. Apoi, utilizatorul primeşte detaliile cererii prin SMS şi preţul rovinietei, pe care le confirmă răspunzând "DA" prin acelaşi serviciu de mesagerie. În urma confirmării acceptului de plată, şoferul primeşte un nou mesaj, cu toate informaţiile necesare privind rovinieta, de la serie până la valabilitate şi categoria vehiculului pentru care a fost achitată.

Spre exemplu, clientul Orange care doreşte să achite o rovinietă pentru automobilul cu numărul de înmatriculare "B00ZZZ", va trimite un mesaj cu textul "B00ZZZ A" la numărul special "7500". Apoi va primi un SMS cu datele referitoare la rovinieta comandată, ca apoi să răspundă la acel mesaj cu "DA", după care va avea o rovinietă valabilă.

Clienţii cu cartele valorice preplătite pierd din credit suma necesară tranzacţiei, pe când clienţii care au abonament plătesc rovinieta la factura următoare. Fiecare mesaj transmis la numărul "7500" are tariful standard în reţea, de 5 eurocenţi pe SMS trimis, iar un client poate să solicite roviniete pentru mai multe vehicule de pe acelaşi număr de telefon.

Vehiculele din categoria A plătesc 2.74 euro pentru o rovinietă valabilă vreme de şapte zile. Pentru vehiculele din categoria B, rovinieta costă 5.4 euro. Vehiculele din categoriile C, D şi E plătesc 6.21, respectiv 7.82 euro pentru o rovinietă valabilă o zi. Cea mai scumpă rovinietă costă 9.43 euro pentru o zi şi este destinată vehiculelor din categoria F.

Via CNADNR

Comentarii (3)

  • Compania asta de se intituleaza de autostrazi ar trebui sa lanseze un serviciu, binenteles si pe telefon pt toti abonatii de la toti operatorii, in care sa faca un sondaj ce se poate vota prin sms, si-n care sa intrebe "Sunteti de acord ca suntem degeaba"? Pt DA trimiteti sms la 1234 pt NU e privat pt familiile domniilor lor.
    9 2
  • tractari-auto-brasov
    Din pacate functioneaza doar pe Orange
    1 0
  • BaditzaEx
    cat ma pot bucura ca avem 1001 si una de modalitati de plata, mall dupa farmacie, cazino, hypermakerturi si alte locuri unde sa spargi banii, dar putine locuri de unde sa castigi & investesti bani si nema autostrazi/DN/sosele
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru